info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı Chp Örgütü Kömürlü Termik Santrala Hayır Dedi

CHP Kapaklı ilçe başkanı Kenan Seçkin başkanlığında bir basın açıklaması yapan Kapaklı CHP teşkilatı, “kömürlü termik santrale hayır” dedi. Kenan Seçkin yaptığı basın açıklamasında;

“Değerli basın mensuplarımız, kıymetli Kapaklılılar;

Öncelikle, tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik mücadelesi vererek, çağdaş bir hukuk devleti kuran, bu milletin ebedi başkomutanı ve önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bedenen aramızdan ayrılışının 79. Yılında saygı ve minnetle anıyorum. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ve iki büyük eseri olarak tanımladığı Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni, halen Türkiye’nin güncel sorunlarına ışık tutan düşünsel mirasından ayrılmadan, “çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma” ülkümüzü hayata geçirmek üzere; yılmadan, korkmadan, yorulmadan korumaya ve yüceltmeye var gücümüzle devam edeceğiz.

Değerli Kapaklılıar, Tüm halkımızın bildiği gibi, organize sanayi bölgelerinin içinde bulunan Kapaklımız, bugün bir de kömürlü termik santral tehdidiyle karşı karşıyadır. İlgili bakanlık yeterli ölçüde denetimlerde bulunmadığı için, zaten yoğun çevre kirliliğinin yaşandığı ve zaman zaman nefes almakta zorlandığımız evimiz, memleketimiz, ekmeğimizi kazanma çabası verdiğimiz, çocuklarımızı büyüttüğümüz, hastalarımızı iyi etmeye çalıştığımız Kapaklı’ya bir de kömürlü termik santral kurmak istiyorlar.

Belirtmem gerekir ki, Kapaklı halkına sormadan, belediyesinden, muhtarından, köylüsünden, kentlisinden, kısacası burada “yaşayanlardan” fikir alınmadan, demokratik usullere aykırı ve “ben yaptım oldu” anlayışıyla tüm halkın sağlığını etkileyecek bir kararın alınmasını doğru bulmuyoruz. Enerji elbette üretilecektir. Sanayinin ve vatandaşın ihtiyacı elbette ki sağlanacaktır. Fakat hiçbir ihtiyaç, çocuklarımızın nefes alma hakkından önce gelmez.

Yenilenebilir enerji kaynakları kullanılmadan, güneşten, rüzgardan yararlanmadan, organize sanayi bölgelerinin içine bir de termik santral yapılması, burada yaşayan vatandaşları önemsememek, değer vermemek, hiçe saymaktır. Kış saati uygulamasında ısrar ederek, elektrik tüketimi rekoru kıran iktidarı, denetime, yenilenebilir ve çevreci enerji kaynaklarını kullanmaya davet ediyoruz. Bununla birlikte, 08.11.2017 tarihli belediye meclis toplantısında, nefes alma hakkımızı dahi elimizden alacak olan “ben yaptım oldu” anlayışıyla halkımızı değersizleştiren bu projeye karşı olmadıklarını, bu projeyi desteklediklerini beyan eden AKP ilçe başkanını da halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Çocuklarımız için, geleceğimiz için, nefes alma hakkımız için KAPAKLI’DA TERMİK SANTRALE HAYIR diyoruz. Bu mücadeleyi demokratik yöntemlerle ve tüm Kapaklılı vatandaşlarımızla birlikte vereceğimizi, kamuoyuna saygılarımızla duyururuz”Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin