info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, Engelliler Birlik Halinde Hükümet Kurar, Hükümet Değiştirir

Türkiye Sakatlar Derneği başkanı Şükrü Boyraz ve derneğin hukuk işlerinden sorumlu Avukat Turan İçli, önce Türkiye sonra da Dünya engelliler meclisi kurulması aşamasında, Avrupa`da kabul edilen proje neticesinde elde edilen kaynakla, tüm Türkiye`nin illerinde engelliler meclisi kurulması için ilk şehirlerden biri olan Tekirdağ`da bir toplantı gerçekleştirdiler.

Tekirdağ'a bağlı birçok farklı engel gruplarından oluşan derneklerle bir araya gelen Boyraz ve İçli, Türkiye'de engellilerin hak ihlalleri ve bunların giderilmesi için bir dizi açıklama ve önerinin görüşüldüğü toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şükrü Boyraz; " Türkiye'de yaklaşık 10 milyon engelli var. Bunları anne-baba ile bir arada hesplarsak, 30 milyon nüfus yapar. Bunların büyük kısmı seçmen olduğu hesap edildiğinde, ENGELLİLER MECLİSİ KURULDUĞUNDAN İTİBAREN, ENGELLİ HAKLARI İHLALLERİNDE ENGELLİLERE VE AİLELERİ HÜKÜMETLERİ DEĞİŞTİREBİLME VE HÜKÜMET KURMA GÜCÜNE ULAŞABİLİR.

Ulaşımdan sağlık raporuna, engelli uyum yasasının yerel yönetimler tarafından gözardı edilmesi neticesinde hukuki mücadeleye,şehir içinde bazı otobüslerin yanı sıra,şehir içi minibüslerinin başta Tekirdağ merkez ve ilçelerinde bu yasanın gözardı edilmesine, yeterli yaşam standardının yerel idare ve yönetimler tarafından gerekli uygulamanın yapılmamasına, bu uygulamaları yapmayan yerel yönetimler,siyasiler ve kamu kurumlarının engelliler meclisince uluslararası insan hakları çerçevesinde hukuki mücadeleye kadar birçok konunun görüşülmesine çaba ve mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın " Dedi.

Toplantı, Tekirdağ engelliler meclisi başkan ve yönetiminin seçilmesi, Ankara'da temsil edilecek delegasyon üyelerinin belirlenmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin