info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene Belediyesinden 57.Alay Yürüyüşüne Destek

Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol üstlenen 57’inci Alay’ın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen 57. Alay, Çanakkale yürüyüşüne katıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları için 7. kez Çanakkale’ye yürüyüşe çıkacak olan 57. Alay Yürüyüş Komitesini uğurlamak için Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen programa Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve destek vermek amacıyla 57. Alay Yürüyüş Komitesine katılan Ergene Belediyesi personelinden Volkan Işıklı, Kazım Dönmez, Gülen Kılınç, Taşkın Gülbahar, Güçin Mümin, Feridun Mutlu temsili olarak katıldı.

57. Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi alay olduğu için dünyanın en kahramanca mücadelesini yeni nesillere aktarılması ve yaşatılması anısına gerçekleştirilen 57. Alay’ın temsili yürüyüşüne bu yılda Ergene Belediye Başkanlığı olarak destek verdik diyen Başkan Yüksel ‘ 57. Alay Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı olan Anzak çıkarmasını durdurmak için 15 Nisan 1915 sabahı harekete geçen, efsaneleşmiş Türk alayıdır. 1. Fıkraya bağlı üç alaydan biri olan 57. Alay, 1 Şubat 1915’te Tekirdağ’ın Yarkışla mevkiinde kurulmuştur. 57. Alay Çanakkale Savaşında gösterdiği üstün başarılar, Çanakkale Savaşının kazanılmasında, çok önemli bir rol oynamıştır. Bu yılda, Çanakkale şehitlerimizin anısına, 57. Alay yürüyüşüne katılan arkadaşlarımızı, sevgi ile uğurluyoruz.

Sevgili arkadaşlar; Çanakkale’ye doğru yürürken, attığınız her adımda o gün geri gelmeyi düşünmeden gidenleri düşünün ve onlar için dua edin. Aldığımız her nefeste bize bu vatanı bırakanlara şükrediniz yolunuz açık olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 57. Alayın kahramanlarını, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında ve bu vatan için canını vermiş şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun’ ifadelerine yer verdi.

Kaynak : Murat Ürtekin