info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene Belediyesi`ne Makedonya Kardeş Şehirden Ziyaret Gerçekleşti

Kurulduğu günden bu güne kadar hızla gelişen Ergene belediyesi, çalışmalarını artık yurt dışına kadar taşıma başarısı gösteriyor.

Ergene Belediyesi’nin Makedonya’da bulunan ve önümüzdeki günlerde Kardeş Şehir Protokolü imzalayacağı Radoviş yetkilileri Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e dostluk ziyaretinde bulundu. Kardeş Belediye Makedonya Radoviş Meclis Üyesi Enis Ömer, Konçe Belediye Başkanı Blagoy Yovanov, Çeşinovo Obleşevo Belediye Başkanı Kostadin Liçkov, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Belediye Başkanı Rasim Yüksel, kardeş şehir ilişkilerinin önemine dikkat çekti. Radoviş Makedonya’nın güneydoğusunda yer alan bir kasaba ve belediye merkezidir. Makedonya ve Ergene arasında Ergene Belediyesi ile birlikte kültür mozaiği oluşturulduğunu belirterek, bu tür kültürel etkileşimler iki ülke arasındaki dostluğu olumlu etkilediğini kaydetti. Ergene ilçesinde çok sayıda Makedonya’dan göç eden vatandaşların yaşadığına dikkat çeken Yüksel ayrıca ‘ Kardeş şehir ilişkilerine önem veriyoruz. Ergene ‘de göçmenlerinin yoğun olduğu bir yer.

Dolayısıyla iki kültür arasında bağlarımızın güçlü olması önemlidir. Ergene’mizin tanıtılması için önemli projelere imza atıyoruz. Misafirlerimize kaldıkları iki gün boyunca Ergene’yi gezdirdik, tanıttık. Şahsım, başkan yardımcımız Ayça Çevikelli ve meclis üyemiz Yüksel Baydarlı kendilerini en iyi şekilde ağırlamaya gayret ettiler. Geçen yıl Makedonya ziyaretimizde bizde kendilerinden aynı ilgi ve alakayı görmüştük. Ergenemize gösterdikleri ilgi ve ziyaretlerinden dolayı Kardeş şehir heyetine teşekkür ediyorum’ ifadelerine yer verdi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ziyaretin sonunda kardeş şehir heyetine Ergenenin tanıtımı ve anı olarak yaşatılması adına hediye takdiminde bulunurken; Kardeş şehir heyeti tarafından bölgenin temsili olan hediyeler takdim edildi. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ardından sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin