info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı 14.Geleneksel Sünnet Şöleni Sona Erdi

Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl gerçekleştirilen 14.Geleneksel Sünnet Şöleni’nde 179 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Sünnet işlemlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen 14. Geleneksel Sünnet Şöleninin 1.Günü programı kapsamında fotoğraf çekimi ile başlayan program, Mevlid-i Şerif okutulması, ikramlar, konvoy, kına gecesi ve konser eğlenceleri ile devam etti.

14. Sünnet Şöleni Programı Kapaklı Recep Güven Parkında Saat 15.00’da Sünnet Şöleni Hatıra Köşesinde fotoğraf çekimi ile başladı.

Aileler bu mutlu günün de çocuklarıyla birlikte e fotoğraf çekilerek anı ölümsüzleştirdi. Fotoğraf çekiminin ardından Mevlid-i Şerif ile ailelerimiz ve vatandaşlarımız hep birlikte dualarını ettiler. Mevlid-i Şerifin sonunda ailelerimize pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Sünnet çocuklarımızın aileleri ve vatandaşların katılımıyla konvoya yoğun ilgi sağlandı.

Atatürk Mahallesi Saat Kulesi önünden başlayan konvoy Erbay Caddesi, Faruk Ilgaz Caddesi, Pınarça, Karaağaç ve İsmetpaşa mahallelerinde devam ederek Pınar Bulvarı üzerinden Eski Belediye meydanında sonlandı. Kapaklının Eski Belediye Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak sahneyi yerel sanatçı Tufan Oğuz daha sonra yerel sanatçı Kemal Kaş aldı.

Sanatçılara plaketleri ve çiçekleri takdim edildi. Geceyi renklendiren illüzyonist ve kukla gösterileri ilgiyi üzerine toplayarak, vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve belediye personelleri tarafından 179 çocuğun ellerine maniler ve çayda çıra müzikleri eşliğinde kınaları yakıldı. Başkan Mandalı, sünnet çocukları ve aileleri oyun havaları eşliğinde oynayarak gecenin tadını doyasıya çıkardı.

Kına töreni programının ardından Başkan Mandalı, sünnet olan 179 çocuğa hediyelerini takdim etti. Gecenin sonunda Sibel Mirkelam’ın sahne alması ile gönüllerince eğlenen vatandaşlar, gecenin geç saatlerine kadar keyifli bir gece yaşadılar. Belediyenin düzenlemiş olduğu bu anlamlı etkinlikten vatandaşlar memnun ayrılırken, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya çocuklarının sünnet olmasını sağladıkları için ve bu güzel anlamlı geceyi sundukları için teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak : Murat Ürtekin