info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı Belediyesi Ücretsiz Psikolog Hattı Kurdu

Kapaklı Belediyesi bünyesine bir psikolog kattı.

Halka ücretsiz hizmet veren Psikolog Ceren Sayın, desteğe ihtiyacı olan tüm Kapaklı halkını bekliyor. Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu ve Üsküdar Üniversitesi’nde de şuanda Klinik Psikolojisi dalında yüksek lisans yapan Ceren Sayın, Mayıs ayından beri Kapaklı Belediyesi bünyesinde tüm Kapaklı halkına psikolojik destek veriyor.

Desteğe ihtiyacı olan ve psikolojik sorunları olan tüm Kapaklılıları belediye binası 9. katta bekliyor.

TAMAMEN ÜCRETSİZ

Kendisi ve verdiği hizmetler hakkında bilgiler veren Sayın, ’’Bu hizmet aslında yeni değil. Büyük şehirlerde belediyelerin Psikolojik Danışmanlık hizmeti çok var. Kapaklı gibi belediyelerde ise tamamen isteğe bağlı, Bu hizmetin Kapaklı ile buluşması çok önemli ve ben destekliyorum. Belediye Başkanımız İrfan MANDALI'yada ayırca teşekkür etmek istiyorum.Çağımızda insanların bilinçlenmesi ile psikolojik desteğe daha çok ihtiyaç duyuluyor. Buralar, çok göç alan yerler olduğu için insanların desteğe ve dinlenilmeye daha çok ihtiyaç duyacağını düşünüyorum. Bu yüzden dileyene kapımız açık, zaten halkımıza tamamen ücretsiz destek sunuyoruz.’’ dedi.

DESTEĞE İHTİYAÇ DUYAN HERKES GELEBİLİR

Görevine başladığından beri Kapaklı’da çoğunluğunu çocukların ve gelişim çağındakilerin oluşturduğu 15 hastayla iletişime geçtiklerini belirten Sayın, ‘’İnsanların çocuklarına karşı büyük bir özen göstermesini anlıyorum, fakat kendileri de gelebilir. Bizim halkımızda ‘benim bir hastalığım yok’ diye psikologlardan kaçma düşüncesi var ama yanlış. Kaldı ki hasta olunmasa dahi herhangi bir konunun içinden çıkamama, desteğe ihtiyaç duyma, konuşacak uzman birilerinden fikir alma gibi ihtiyaçlara da daimi kapımız açık. Yani biz insanlarla sorunları hakkında konuşmak için varız, sadece hastalıkları için değil. Ben hizmete başladığım günden bugüne 2’si felçli ve çoğu çocuk olmak üzere 15 kişiyle ilgilendim, buradaki talebin daha fazla olduğunu ama insanların böyle bir önyargıdan dolayı çekindiğini düşünüyorum. Umarım ileride daha fazla insana yardımcı olabilirim.’’ Diye konuştu.

Psikologumuzdan destek almak isteyen vatandaşlarımız Kapaklı Belediyesi’nin 444 8 059 telefon numaralarından ulaşarak randevu alabilir veya Pazartesi ve Cuma günleri saat 08:00 ile 17:00 arası Belediye’nin 9. Katındaki Psikolojik Danışmanlık bürosundan da iletişime geçilebilirler.

Kaynak : Murat Ürtekin