info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Belediye Başkanı Bir İlke Daha İmza Attı

Çınaraltı Göleti Su Dağıtım Ağına Ait Enerji Maliyetlerinin Düşürülmesi İçin 100 Kwp Fotovolkanik Güneş Enerjisi Bağlantı Anlaşması Protokolü İmzalandı

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul,Belediye Başkanlık Makamında Çınaraltı Göleti Toplu damlama sulama tesisinin su dağıtım ağına ait enerji maliyetinin düşürülmesi amacıyla bağlantı anlaşmasının protokolünü imzaladı. İmza töreninde; Malkara Belediyesi personeli Elektrik – Elektronik Mühendisi Mesut Filcan ve R&P Mühendislik firması personeli Elektrik - Elektronik Mühendisi Serdar Özbek yer aldı.

Protokol imza töreninin ardından Malkara Belediye Başkanı yaptığı açıklamada; “ Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Malkara Belediyesi ve Çınaraltı Sulama Kooperatifinin ortaklaşa yürüttüğü projedir. Bugün Çınaraltı Göletinin su dağıtım ağına ait enerji maliyetinin düşürülmesi amacıyla 100 KWp Fotovoltaik Güneş Enerjisi kurulması için bağlantı protokolü imzaladık.

Çınaraltı Mahallemize yaptığımız kapalı sistem projesinde üreticilerimiz için en büyük girdilerden bir tanesi elektrik enerjisinin maliyeti olacaktı. Bunu da yaptığımız 100 KWp Fotovoltaik Güneş Enerjisi anlaşması ile güneşten karşılayarak üreticilerimize ciddi anlamda destek oluyoruz. Çınaraltı Mahallemize ve Malkaramıza hayırlı olsun. Umuyoruz ki yeşil enerji ülkemizde enerji açığını kapatacak boyutlara ulaşacaktır. Bu tür çalışmaları Malkara Belediyesi olarak her zaman destekliyoruz.” dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin