info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ahbap Tekirdağ İhtiyaç Sahiplerinin Umudu Oluyor

Yaklaşık 5 ay önce Tekirdağ’da birkaç kişi ile kurulan Ahbap Tekirdağ, onlarca aktif üyesi ile birlikte Tekirdağ’ın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyor.

Kuruluşunun ardından yapılanma sürecinde olmasına rağmen ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerini geri çevirmeyerek inceleyen Ahbap Tekirdağ ekibi, 5 aylık süreçte hayat şartları karşısında zor durumda kalan, çıkış yolu bulamayan vatandaşların sesine kulak verip yardım elini uzatıyor.

GÜNÜ KURTARMAYA DEĞİL İHTİYACI ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK HİZMET EDİYOR

Haluk Levent’in kurduğu Ahbap Platformu’nun Tekirdağ ayağı olarak hizmet veren ekip cinsiyet, dil, din, ırk, siyasi düşünce ayırt etmeksizin her insanla eşit dayanışma anlayışıyla günü kurtarmaya yönelik değil, ihtiyacı ortadan kaldırmaya yönelik hizmet ederek dikkatleri üzerinde topluyor.

3 AİLENİN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILADI Tamamen gönüllük esası ile hizmet veren Ahbap Tekirdağ, biri Süleymanpaşa diğer ikisi Çerkezköy olmak üzere 3 ailenin yüzlerinin tekrar gülmesini sağlarken birçok talebi de incelemeye alıp Aile, Çalışma ve Sosyal Yardım Müdürlükleri ile belediyelerin ilgili birimlerine yönlendirerek sorunun çözülmesini sağlıyor.

KARŞILIKSIZ İYİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ SERGİLİYOR İlk olarak Süleymanpaşa’da bir ailenin umudu olan ekip şehir değişikliği sonrası yaşlı aylığı kesilen ve aylardır hiçbir geliri olmayan aileye aylık bağlanana kadar ki süreçte erzak desteği sağladı. Aile bireylerinin ilaç ve tedavi masraflarını da karışlayan Ahbap Tekirdağ, karşılıksız iyiliğin en güzel örneklerinden birini sergileyerek gönülleri fethetti.

AHBAP İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UMUT OLUYOR

Çerkezköy’den gelen yardım çağrısına da kulak veren Ahbap Tekirdağ, evinde oturacak tek bir koltuğu bile olmayan, yatakları yorgandan yapılmış 3 çocuklu ailenin evini baştan aşağı eşyalar ile doldurup 6 kişinin yaşadığı evde mutluluk rüzgarları estirdi. Kendilerini “Acil ihtiyacı olanlar için kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalar yapan bir topluluk" tanımlayan ekip yine Çerkezköy’de yaşam şartlarına karşı zor durumda kalan ve yeni yavrularına kavuşmalarına saatler kala umutsuzluk içinde kaybolan ailenin yardımına koşarak dolap, koltuk takımı, bebek eşyası, beşik, bebek arabası ve erzak ihtiyaçlarını karşılayarak insanlara umut oldu.

SADECE YARDIM DEĞİL SOKAK HAYVANLARI, ÇEVRE TEMİZLİĞİ, EĞİTİM VE SANAT ÇALIŞMALARI DA YAPIYORLAR

Tamamen gönüllülük esası ile çalışan Ahbap Tekirdağ ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmanın yanı sıra sokak hayvanları, çevre temizliği, eğitim ve sanat çalışmaları da gerçekleştirerek alışılagelmiş topluluklardan farklı olduğunu göstererek tüm Tekirdağ’ın takdirini kazanmaya devam ediyor.

AHBAP TEKİRDAĞ SOSYAL MEDYADA DA SES GETİRİYOR

Sosyal Medya üzerinden Twitter, Facebook ve İnstagram’da aktif olarak yer alan Ahbap Tekirdağ paylaşımları ile binlerce kişiye ulaşırken @ahbaptekirdag adı ile yaptığı tüm çalışmaları takipçileri ile paylaşıyor

Kaynak : Murat Ürtekin