info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dernekler Süleymanpaşa Belediyesi`ne ve Dernekler Müdürlüğüne Soruyor

Biz de Böyle Ticari Destek İsteriz

Dernekler kanununa tabi olan tüm derneklerin, yılda bir kez kontrollü olarak gelir getiren etkinlik yapmasına rağmen, süleymanpaşa belediye başkan yardımcısı Gülferah Güral'ın kurucusu olduğu, Süleymanpaşa belediyesi SEKMER çalışanının başkanlığını yaptığı dernek, adeta ticarethane gibi organizasyona imza atıyor.

Her yıl çeşitli günler vesilesiyle gelir getiren etkinlik yapan,belediyenin verdiği güç ile tüm belediyelerin aynı partiden olmasının avantajını da kullanarak,tüm ilçe belediyelerine davetiye göndererek BUNLARIN SATIŞINI ÇEŞİTLİ STK,KURUM, FİRMA VE KURULUŞLARA YARDIM-DAYANIŞMA ADI ALTINDA SATAN TEKİRDAĞ ENGELSİZ YAŞAM DERNEĞİNİN BU KAZANCINA DİKKAT ÇEKEN DERNEKLER, "BİZ DE BÖYLE DESTEK İSTERİZ" DİYORLAR.

VATANDAŞ SORUYOR;

1-Bir belediye başkan yardımcısının kurup,organize ettiği,neredeyse tamamı ve başkanı SEKMER mensubu olan,belediye personelinden oluşan alternatif dernek kurulması dernekler kanununa uygun mu?

2-SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ VARKEN,BİR DERNEK KURULMASININ ARKASINDAKİ ASIL AMAÇ NEDİR?

3-BU DAVETİYELER KAÇ ADET BASILDI VE BUNLAR RESMİ NUMARALI MI? ADET MİKTARI DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜNE VERİLDİ Mİ?

4-BAHÇE RESTORAN GİBİ LÜKS BİR YERDE YAPILAN ORGANİZASYONUN GİDERLERİNİ SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ Mİ KARŞILADI?EĞER SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ KARŞILADIYSA,BU BELEDİYE MECLİS KARARIYLA MI OLDU? EĞER SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ KARŞILADIYSA,BELEDİYE MECLİS KARARI DA YOKSA,BU HARCAMA YASAL MI?

5-BU ORGANİZASYONUN İZNİ,BASILAN 60 LİRA DEĞERİNDE SATILAN DAVETİYELERİN,BİLGİSİ,DAVETİYE ADEDİ,ORGANİZASYON YERİ BİLGİSİ DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜNE VERİLDİ Mİ?

6-DAVETİYELERİN ÜZERİNDE BİR BEDEL BELİRTİLMEMİŞ.BİLET OLMADIĞI İÇİN NUMARA DA KONAMAZ.KİŞİ İSTERSE YARDIM AMAÇLI BU DAVETİYELERİ 100 LİRAYA DA BİN LİRAYA DA SATAR.BUNUN DENETİMİNİ KİM YAPACAK?

7-YILDA BİR DEFADAN FAZLA GELİR GETİREN ETKİNLİK YAPILAMAYACAĞI İÇİN,DAYANIŞMA GECESİ ADI ALTINDA PARA TAHSİLİ YASAL MI?

8-BU ORGANİZSAYONU SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ YAPIYORSA,NEDEN ÜÇ TANE ENGELLİ DERNEĞİ VARKEN,BELEDİYE ÇALIŞANLARINDAN OLUŞAN BİR DERNEĞE GELİR SAĞLANIYOR?

9-BU PARALARIN TAHSİLATI,MİKTARI VE TOPLAM KAZANÇ NASIL HESAPLANIYOR,KİME VERİLİYOR??? 10-TELEFONLA PARALI DAVETİYE YASAL MI? 

Kaynak : Murat Ürtekin