info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yudakul`dan Katı Atık Bedeli Açıklaması

Belediyeler T.B.M.M. Yasalarına uymakla yükümlüdür

Malkara belediye başkanı Ulaş Yurdakul,katı atık bedelleri ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.Ulaş Yurdakul yaptığı açıklamada;

" Tekirdağ İdare Mahkemesi’nin 23.06.2017 tarih ve 2017 / 874 sayılı kararı ile Atık idaresinin Büyükşehir Belediyesi olduğu ve evsel katı atık tarifelerinin Büyükşehir Meclisi tarafından onaylanması gerektiğine hükmetmiştir. Atık Su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesislerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara ilişkin yönetmelik ile T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan “Evsel Katı Atık Tarifelerinin Belirlenmesine Yönelik Kılavuz ” hükümleri doğrultusunda tarifeler hazırlanmıştır.

Hazırlanan tarife cetvelleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 / 11 / 2017 tarih ve 1215 sayılı kararında OY BİRLİĞİ ile onaylanmıştır. Kamu kurumu olan ve kamu hizmeti yürüten belediyelerin kanunlarla verilen görevi yapmamak gibi yetkisi bulunmamaktadır. Kanun koyucu Türkiye Büyük Millet Meclisi iradesinin uygulayıcısı olan Bakanlıklar tarafından yayımlanan her türlü mevzuata uymak ve uygulamakla yükümlüdür.

İşyerlerimize belediyemiz tarafından tebliğ edilen Evsel Katı Atık tahakkukları ilçemiz veya ilimiz belediyelerinin keyfi uygulaması olmamakla birlikte ülkemizin tamamında uygulanan bir işlemdir. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partili tüm meclis üyelerinin kabul oyu kullanmalarıyla hayata geçmiştir.

Konunun siyasi malzeme olarak kullanılmasını sağlayıp halkımızı yanıltmaya çalışan açıklamalar doğruyu yansıtmamaktadır. Belediyemiz tarafından yapılan tebligatlarda adres ve diğer bilgilerle ilgili farklılıklar durumunda Malkara Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne müracaatta bulunulması durumunda gerekli düzeltmeler yapılacaktır Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin