info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi`nin Usulsüz Otoparklarına Tepkiler Sürüyor

Bu Nasıl Otopark, Tarla mı Otopark mı?

Tekirdağ Büyükşehir belediyesi,kanunları hiçe sayarak her gördüğü yerden otopark parası almaya devam ediyor.

Her gördüğü boş alana bir kulübe dikip, vatandaştan otopark parası alan Tekirdağ Büyükşehir belediyesi TEKPARK'A TEPKİLER HER GÜN ARTIYOR.

KIZILAY'DAN BİLE PARA ALINIYOR.

Kamu alanları yanındaki boş arsaların üzerine bir kulübe koyarak otopark parası alan belediyenin bu tavrına vatandaşın tepkisi artarken,resmi kurum çalışanlarının sivil araçlarından dahi para alıyorlar. Son olarak, sahile inen merdivenlerin yanındaki alanı yıkıp, KIZILAY ARAÇLARINDAN BİLE PARA ALAN TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA FAALİYET GÖSTEREN TEKPARK'A TEPKİLER ARTARKEN, "YOK ARTIK,BU KADAR DA OLMAZ" demekteler.

İstanbul'da sokağa aracını bırakanların araçlarının kimliği belirsiz kişilerin otopark parası tahsil etmesini örnek göstererek, " Tekirdağ büyükşehir belediyesi de, otopark kriterlerine uymayan her arsadan tahsilat yapıyor. İstanbul'daki otopark mafyası gibi, bu nasıl usulsüz otopark işletmesi? " tepkileri artarken, vatandaş tepkilerini küfür ve beddua ile ifade ediyor.

YETKİLİLER USULSÜZ OTOPARKLAR HAKKINDA İNCELEME BAŞLATACAK MI?

Otopark adı altında her boş alana bir kulübe koyup, hiç bir düzenleme, güvenlik kamerası, çevre güvenliği olmadan, tarla gibi alanda usulsüz otopark tahsilatı yapılmasına, resmi kurumların ne zaman yasal işlem başlatıp cezai işlem uygulayacağı merak ediliyor.

OTOPARK YASAL KRİTERLERİ HİÇE SAYILIYOR

Bir otopark açmak için kriterlerin olduğunu söyleyen vatandaşlar, " usulsüzlüğü yapan belediyeye bağlı şirket, cezai işlem yapacak olan yine Tekirdağ büyükşehir belediyesine bağlı zabıtalar. KİM KİME CEZA KESECEK? DEVLET İNCELEME BAŞLATSIN " Diyorlar.

Otopark kriterlerine de değinen vatandaşlar, otopark işletmek için bazı şartlar gerekli. Vatandaş olsa asla izin vermez bir de ceza keserler ama kendileri şunları yerine getiriyorlar mı?

- Otopark zemin şartları,

- Otopark güvenlik kamera sistemi,

- Otoparkın çevre koruma ve güvenliği,

- Otoparka bırakılan tüm araçların sorumluluğu kimden sorulacak?

KORSAN TAKSİ ÇALIŞTIRANLAR CEZAİ İŞLEME TABİ TUTULURKEN, BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KORSAN OTOPARK İŞLETMESİ HAKKINDA NE GİBİ YASAL İŞLEM YAPILACAĞI MERAKLA BEKLENİRKEN, VATANDAŞLARIN BİMER'E ŞİKAYET EDECEĞİ, SAVCILIĞA USULSÜZ OTOPARK İLE TAHSİLAT YAPTIKLARI İÇİN ŞİKAYETTE BULUNACAKLARI KONUŞULUYOR.

Kaynak : Murat Ürtekin