info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Cezaevi Muhteşem Bir Tesise Kavuştu

Tekirdağ cezaevi girişinde yapılan Caminin açılışı görkemli oldu. Caminin yanı sıra, market, kafeterya, restoran,gelen küçük çocuğu olan bayan ziyaretçiler için çocuk emzirme ve bakım odası,cezaevi mahkumlarının el emeği göz nuru tespih, işleme sanat ve daha birçok ürünün bulunduğu alışveriş bölümü, çay ocağı ve bekleme yerleri de dahil olmak üzere, Camiyle birlikte yepyeni bir yaşam alanının açılışı yapıldı.

Tekirdağ Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı, Jandarma Komutanı, Süleymanpaşa Kaymakamı ile Belediye Başkanı, Çorlu Kaymakamı, birçok siyasetçi, yerel yönetici,işadamı ve sanatçının katıldığı açılışa,Tekirdağ Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın katılmaması dikkat çekti.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan, bu muhteşem tesisi Tekirdağ cezaevine kazandıran, sayısız başarılı projeye imza atmasına rağmen mütevaziliğini her daim gösteren Cezaevi müdürü Sıttık Sami Koçak ; " Tesisimiz Sayın Başsavcımız Güngör Karakoç'un himayelerinde, Diyanet işleri vakfı, Tekirdağ il müftülüğü ve hayırsever vatandaşlarımızın 800.000 lira ayni ve nakdi yardımlarıyla,Tekirdağ açık ceza infaz kurumu tarafından 2.000 metrekare alan üzerine inşa edilmiştir.Tesisimiz, 500 kişilik ibadet yapabileceği camisi, 250 metrekare market, 500 metrekare kafeterya ve çocuk bakım odasından oluşmaktadır. Cami ve sosyal tesislerimiz, halkımızın hizmetine açıktır. Bu tesisin yapılmasında ayni ve nakdi yardımda bulunan diyanet işleri vakfına, Tekirdağ il ve ilçe müftülüklerine, hayırsever vatandaşlarımıza, Sayın Başsavcımıza ve inşaatında çalışan açık ceza infaz kurumu personel ve hükümlü arkadaşlarıma verdikleri emek ve katkıdan dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Açılışa katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize sevgi ve saygılarımı sunarım" Dedi.

Ardından söz alan Başsavcı Güngör Karakoç, Ekim 2018 tarihinde temelini atmış olduğumuz Cami ve sosyal tesisimizi tamamlayarak, bu mübarek Cuma günü açılışını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.Cuma gününün hayrıyla, inşallah bu Cami de hayırlara vesile olur. Camimiz tamamen hayırseverler ve Tekirdağ halkının katkılarıyla, açık cezaevi bünyesinde bulunan hükümlülerimizin çalışması ve gayretleriyle tamamlanarak hizmete girmiştir. Bu vesile ile hayırseverlerimize, inşaatta görev alan hükümlülerimize, gecesini gündüzüne katarak, inşaatın bitirilmesinde büyük emeği geçen Tekirdağ açık cezaevi müdürü Sami Koçak ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tekirdağ cezaevi kampüsünde, iki adet (F) tipi, iki adet (T) tipi ve açık cezaevi olmak üzere beş adet cezaevi müdürlüğümüz bulunmaktadır. Ziyarete gelen tutuklu ve hükümlü yakınları için kampüste ibadetlerini gerçekleştirecek ve yeme-içme gibi gereksinimlerini karşılayacak imkan bulunmamaktaydı. Bu, kampüsümüz için büyük bir eksiklikti. Şimdi bu eksikliği gidermiş olacağız. Yapımı tamamlanan Cami ile birlikte, caminin altında iş kursları mağazası ile kapalı ve açık restoran yaparak, herhangi bir kısıtlı alan oluşturmadan, tüm halkımızın hizmetine açmış bulunmaktayız. Cami ve sosyal tesislerimizin inşaatı, minare hariç hükümlerimizin çalışmasıyla tamamlanmıştır. Caminin minber, mihrap ve avizelerini de kendi atölyelerimizde yaptık. Açık cezaevi,bünyesinde bulundurduğu iş yurtları ile adeta bir eğitim kurumu gibi faaliyet göstererek, atıl olan iş gücünü üretime dönüştürerek, hem ülke ekonomimize hem de hükümlülerimizin bütçesine katkı sağlamaktadır. Camilerimiz nefes aldığımız dost bir ev,umutlarımızın birbirine değdiği birlik yuvası, fakir, fukara, çaresiz insanların çaresi olmuşlardır.

CAMİ, ZENGİNİN FAKİRLE, İŞÇİNİN İŞVERENLE, YÖNETENİN YÖNETİLENLE, YABANCININ YERLİYLE BÜTÜNLEŞTİĞİ BÜYÜK BİR İNSANLIK EVİDİR.

CAMİNİN GÜZELLİĞİ SADELİĞİNDEDİR, SÜSÜ İŞE CEMAATİNDEDİR DER BÜYÜKLERİMİZ.

Bu önemli günde açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür eder, saygılar sunarım Dedi.

Açılış kurdelesini davetlilerle birlikte kesen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, " Bu güzel açılışta sadece cami değil, vatandaşlarımıza her türlü hizmeti sunan harika bir tesise şahitlik etmiş bulunmaktayız. Hükümlü yakınlarının sıkıntı yaşamaması, hizmet ve taleplerinin eksiksiz giderilmesi için vesile olan herkesi tebrik ediyorum " dedi.

Açılış programı, kurdele kesimi, tesislerin gezilmesi ve Cuma namazının ardından cezaevi restoranında yemek ikramı ile sona erdi. 

Kaynak : Murat Ürtekin