info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Muratlı Cemevinde, Aleviler Birlik Kurbanında Buluştu

Muratlı Cemevinde,birlik kurbanı kesildi. Geleneksel olarak Kurban bayramının ikinci gününde bir araya gelinerek kurban kesilmekte ve bu kurban, birlik,beraberlik içinde yenmektedir.

Böylece küskünlerin barıştığı, inanan insanların bir araya gelmesini sağladığı, paylaşmanın,birliktelik içinde olmanın sergilendiği birlik kurbanı, bu yıl da Muratlı Cemevinde gerçekleştirildi. Birlik kurbanı ikramının ardından haber merkezimize konuşan Muratlı Cemevi yönetiminden Lütfü Özgül, " BAYRAMLAR, İNSANLARI BİR ARAYA GETİREN, BİRLİK, BERABERLİK, DAYANIŞMA, SEVGİ VE HOŞGÖRÜNÜN YAŞATILMASINI AMAÇLAYAN KUTSAL GÜNLERİMİZDİR.

Kurban bayramının ise ayrı bir önemi vardır. Bir peygamberin, inancı uğruna en kıymetli varlığından vazgeçmesinin, oğlunun da babasına duyduğu sevgi ve saygıdan canını dahi verebileceğinin en önemli göstergesidir. Bu fedakarlık ve sadakat sonucu Yüce Rabbimiz tarafından bahşedilen ödülün ifade edildiği kurban, dinimizin kutsal değerlere gösterdiği önemin en belirgin kanıtıdır.

Biz de bu önemli günü, mübarek Kurban bayramının ikinci gününde, " birlik kurbanı " keserek pekiştiriyoruz. Amacımız, birlik, beraberlik, kardeşlik ve barış içinde bir arada olmak, bir nebze de olsa,aşımızı paylaşmak, yuvamızın, ilçemizin, ilimizin ve tüm Türkiye'nin aynı duygular içinde barış, kardeşlik olgusuyla, paylaşımcı bir yaşamda dayanışma içinde olmasına örnek olmaktır.

Tüm İslam aleminin Mübarek Kurban bayramını kutlar, barış ve kardeşlik içinde bir yaşam dilerim" Dedi.

"Birlik kurbanı" günün anısına fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin