info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek; Böyle Gitmez

Vatan Partisi Tekirdağ il teşkilatları, Çorlu’da farklı kesimlerden konuşmacıların olduğu bir Üretim Devrimi Kurultayı düzenledi. Kurultay’a Vatan Partisi il ve ilçe başkanlarının yanı sıra, vatandaşlar da katıldı.

Konuşmacı olarak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çorlu Ticaret Borsasından Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Fatih Cin, İş adamı Ekrem Ulunç ve yıllarda Tema vakfında yöneticilik yapmış çevre gönüllüsü Hakan Dedeoğlu katılırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu katılmadı. Üretim Devrimi kurultayının moderatörlüğünü Süleymanpaşa Vatan Partisi ilçe başkanı İlhan Ozan’ın gerçekleştirirken, açılış konuşmasını yapan il başkanı Kadri Karaoğlu, “Okan Gaytancıoğlu’nun konuşmacı olarak katılmamasının nedeninin Vatan Partisi çatısı altında görünmek istememesinden olduğunu düşünüyorum. Oysa biz burada bir parti amacıyla değil, üretim ve üretim kaynaklarının korunması için siyasi görüşü ne olursa olsun çözüm üretmek için bir araya geldik. Bu kurultay, üreten, emekçi halkımız için gelecekte daha bereketli bir üretim devrimi gerçekleştirme amacı taşımaktadır. Burada, üreten ülke ekonomisine katkıda bulunan bir proje çalışması için gelerek katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” Dedi.

Çorlu Ticaret borsasından Mehmet Fatih Cin de, ekonomide alım gücünü çeşitli örneklerle dile getirdi. Çarpıcı açıklamalar yapan iş adamı Ekrem Ulunç, “Türkiye Cumhuriyeti devleti, daha önceden üreten, ürettiğini satan Dünya’da ilk 7 ülkeden biriydi. Çünkü nüfusun %70’i köyde yaşıyordu. Bazıları terör korkusundan yerlerinden edildi bazıları geçinemediği için şehirlere taşındı. Şimdi ise bu oran %28’e düştü. Biz sarımsağı da Çin’den getiriyoruz. Dünyada en çabuk yetişen, masraf istemez ürün sarımsaktır. Samanı Bulgaristan’dan getiriyoruz. İneği Amerika’dan getiriyoruz, ayrana milli içki diyoruz. Ayranımız Amerikalı, bu nasıl bir tezat?” Dedi.

Son Konuşmacı Doğu Perinçek, “Türkiye’nin neresine gitsek, Çiftçiyle, işçiyle, esnaf ve zanaatkarla, memurla, sanayici ve tüccarla, kiminle konuşsak aynı feryat; BÖYLE GİTMEZ...! Gazetelere baksak, uzmanlara kulak versek, aynı görüş; BÖYLE GİTMEZ...! Evet, böyle gitmez. Çünkü; iflaslar başladı, devamı kapıdadır. Fabrikalar, iş yerleri kapanıyor. İşçiler sokağa atılıyor. TÜİK’İN verilerine göre,2018-2019 yılı arası bir yılda işsiz sayısı1 milyon 309 bin kişi. Bunların 718 bini işi olup da işini kaybedenlerdir. Dört gençten biri işsiz. Çiftçinin ürünü para etmiyor. Toprağı sürmek, tohum ve gübre atmak, ilaç kullanmak için elde para yok. Çarşılarda işler kesat. Sanayici ve tüccar zor durumda. Herkes borçlu, millet borçlu, devlet borçlu. Biz bu gidişe son vermek için mücadele ediyoruz. Bunu da ancak üretim reformuyla, üretim devrimiyle gerçekleştireceğiz” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin