info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Albayrak Keyfi Harcama Bedellerini Vatandaştan Çıkarıyor

Albayrak Keyfi Harcama Bedellerini Vatandaştan Çıkarıyor

Göreve geldiği tarihten bu güne, defalarca açılış duyurusu yapıp bitiremediği projeler, gösteri ve şova dönük harcamalar, TESKİ üzerinden hemen hemen her ilçede yapılan yüksek harcamalı açılışlar, Tekirdağ'ın her tarafını kaplayan hatta köylerin en ücra köşelerine kadar ulaştırdığı Kadir Albayrak poster ve reklamlarının tüm harcamaları,Tekirdağ halkından su ve ulaşım bedeli adı altında tahsil ediliyor. Bu konuya tepki gösteren vatandaşlar, " her yere devasa resimlerini asarak reklam yapacağına, başlayıp bitiremediği yapılardaki zararı kurtarmaya çalışacağına, vatandaşın zor şartlarda kazandığı üç kuruşa göz diken Kadir Albayrak,bu güne kadar ne yaptı? Otogar inşaatına çuvalla para harcadı, bir türlü bitmedi. Belediye hizmet binası yarım kaldı. Bir otopark adı diye halkı kandırdığı beton yığınını hala bitiremedi.

Biz onun posterlerine açılışlarına mı zamlı otobüs ve su parası ödeyeceğiz?

O Tekirdağ'ın her yerinde kirayla oturduğu lüks hizmet binalarının kira parasını bizden mi çıkaracak?

Bu nasıl bir sosyal demokrat belediyecilik. Hiç mi Yılmaz Büyükerşen'den Ekrem İmamoğlu'ndan örnek almıyorsunuz?

Bunlar halkın yanında mı karşısında mı?

Halka hizmet peşinde mi, halkın cebindeki paranın peşinde mi?" diye tepki gösteriyorlar.

Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin yeni otobüs ve su tarifeleri hakkında yaptığı açıklama şöyledir; Su ve Toplu Ulaşım Fiyat Tarifeleri Değişti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), artan maliyetler ve hükümet tarafından ödeneklerde yapılan kesintiler nedeniyle su ve toplu ulaşım hizmetlerinin sürdürülebilirliği adına fiyat tarifelerinde artış yapmak zorunda kaldı.

Son dönemde kurdaki yükselişe bağlı olarak elektrik, akaryakıt, araç, ekipman gibi girdi maliyetlerinde artış, personel maaşlarının göreceli olarak yükselmesi, hükümetin aldığı tasarruf tedbirleri kapsamında belediyelerin ödeneklerinin yüzde 30 oranında düşürülmesi sebebiyle TESKİ tarafından sağlanan içme suyu hizmeti ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi bünyesinde verilmekte olan toplu ulaşım hizmetlerinin ücret tarifeleriyle ilgili olarak değerlendirmeler yapıldı.

Mali ve ekonomik parametler dikkate alınarak yapılan hesaplamalar sonucunda yeni fiyat tarifeleri oluşturuldu. Buna göre ev tipi abonelik içme suyu (atık su bedeli dâhil) birim fiyatı metreküp başına 4.43 TL olarak belirlendi. Öte yandan toplu taşıma ücret tarifesinde ise Süleymanpaşa’da; tam ücret 3.25 TL, öğrenci ücreti 2.20 TL, Çorlu’da; tam ücret 3.00 TL, öğrenci ücreti 1.75 TL, Çerkezköy’de ise tam ücret 3.00 TL, öğrenci ücreti 2.00 TL oldu.

Yeni fiyat tarifeleri oluşturulurken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi ve ilgili komisyonlarda yapılan değerlendirmede, ödeneklerin azalması ve maliyetlerin artması sebebiyle hizmetlerin sürdürülebilirliği, devam eden ve gerçekleştirilecek projelerin tamamlanabilmesi için hizmet tarifelerinde fiyat artışı yapılmasının bir zaruret olduğu hususuna dikkat çekildi.

Kaynak : Murat Ürtekin