info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Amatör Balıkçıların Kiralık Gölet İsyanı

Devlet`in Resmi Belgesi Var, Hırsız Muamelesi Gördük

Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü'nün, 850 dekar alana sahip Hanoğlu Göletinin 150 dekarını bir şahsa ihalesiz sazan projesi kapsamında kiralaması neticesinde, O.A. isimli şahsın tüm göleti sahiplenmesi, ağ atarak balıkçılık yapması,2015 yılından itibaren hiçbir sazan yetiştiriciliği faaliyetinde bulunmaması, gölete gelerek olta balıkçılığı yapan kişileri, havaya silah atarak korkutmak suretiyle kovalamasının ardından, bir grup amatör balıkçı, burada olta balıkçılığı yaparken, kiralayan şahsın kendilerini hırsız olarak itham etmesine tepki gösterdi.

Gölete piknik için ailesiyle giden Celalettin Çatal; “balık tuttuğum için ailemin yanında hırsızlıkla itham edilerek hakarete uğradım” Üç çocuk babası Celalettin Çatal, ailesiyle bu gölete piknik yapmaya gittiğini, göleti kiralayan şahıs tarafından hırsızlıkla itham edildiğini, bu durumun çok zoruna gittiğini ifade etti.

Celalettin Çatal; Çocuklarının kimliklerini göstererek, “ben üç çocuk babasıyım. Ailemle orada piknik-mangal yapıyordum. Eşim de bana iki olta atalım, mangala balık da atarız dedi. Akşam saatlerinde Turna balığı tutmak için iki olta attık. O sırada Osman dediğimiz şahıs tekne ile gelerek ailemin yanında, benim göletimde hırsızlık yapmaya utanmıyor musunuz?” dedi.

Bu benim çok zoruma gitti. Çocuklarımın yanında bir lokma bile boğazımdan geçmedi. Bu durumda aileme çok kötü mahcup oldum ve olayın büyüyüp ortalığın karışmaması için göleti terk ettim” Dedi. Necdet Vatansever; “Hakarete uğradım. Tartışınca, sus payı olarak ağ ile tutulmuş bir kasa avuç içi kadar sazanla telafi etmeye çalıştı” Bir diğer mağdur Necdet Vatansever, “bizim hırsızlık yaptığımızı ifade etti. Ben 50 yaşını geçmiş bir insanım.

Bu yaşıma kadar kimse beni bu şekilde suçlamadı. Bu durum benim çok ağırıma gitti. Ben birkaç defa kendisine siz olarak hitap ederek uyardım. Sözünü geri alması için yarım saat kadar tartıştık.

Bu tartışma sonrasında geri adım atan bu şahıs, kayıkta bulunan ağ ile tutulmuş bir kasa AVUÇ İÇİ KADAR KÜÇÜK SAZAN BALIKLARINI BİZE VERMEYE KALKTI. Zaten biz onun göletin kuyruk tarafında ağı indirdiğini gördük. Kendisi bizi hırsızlıkla suçluyor, tutulması yasak avuç içi kadar sazan balıklarını ağ ile yakalıyor” Dedi.

Necdet Vatansever; “Ben Avrupa’ya sürekli gidiyorum, böyle balık yetiştirilmez” Çifte vatandaş olan ve yurt dışından evli olan Necdet Vatansever, “ben sürekli yurt dışında Avrupa ülkelerini geziyorum. Orada balık yetiştiriciliği böyle olmaz. Çevresi beton bloklarla çevrilmiş havuzlarda, ayrı ayrı 3-4 havuz bulunur, yavru olarak başlayan balıklar, büyüdükçe diğer havuzlara alınır ve yetişkin boyutlara gelince satılır.

BÖYLE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ OLMAZ. HALKIN KULLANIM ALANINI AVRUPA’DA KİMSE KİRAYA VEREMEZ” dedi.

Mağdur Sinan Şener; “Devlet bize ücret karşılığı belge vermiş, devletin yetiştirdiği balığı tutuyorum, bu şahıs bu belgeyi tanımadığını söylüyor ve hırsızlıkla suçluyor” Bir diğer mağdur olan Muratlı esnaflarından Sinan Şener, “biz hafta sonu, haftanın yorgunluk ve stresini atmak için gölete balık tutmaya gidiyoruz.

Devlet bize bir ücret karşılığında amatör balıkçılık belgesi vermiş. Devlet tarafından, zamanında gölete yavru olarak atılıp, şimdi büyümüş olan balıkları tutuyoruz. Biz amatör balıkçılık belgesini gösterdiğimizde, “bu 20 milyonluk bir karttır,hiçbir geçerliliği yoktur” dedi.Bize balık tutacağımız bir yer göstermesini söylediğimizde,göletin de,çevresinin de kendisinin olduğunu,kimseyi sokmayacağını,o yolu da kapatacağını,beton blokla çevireceğini söyledi.Yani komple baraja giriş bölgesini beton blokla çevireceğini söyledi.Oraya bir kulübe kurmuş,askeri düzen gibi bekçilik yapıyor,KARŞI TARAFTAN SİLAH ATIYOR.

Ben geleceğim,gidin buradan diyerek karşı taraftan ağ attığı taraftan geliyor,tehdit ediyor.50-60 yıl önce bu gölete atılan balıkları,nasıl tutup bu şahıs Muratlı’da satabiliyor?

Daha önce bu konuda ceza yediğini de duymuştum” dedi. Mağdur olan ve hakarete uğrayan 50 kadar BELGESİ OLAN amatör balıkçı, imza toplayıp BİMER’E ŞİKÂYETTE BULUNMAYA HAZIRLANIYOR.

Kaynak : Murat Ürtekin