info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Efsane Muhtarın Acı Günü

Muratlı’da üç dönemdir babasından devraldığı Kazımdirik-Turan mahalle muhtarlığını yapan ve Muratlı’nın en zor mahallelerinden olan bu iki yerleşim biriminin başarılı muhtarı Hasan Yüce’nin, kendisinden önce onlarca yıl bu mahallelerin muhtarlığını yapan babası İsmail Yüce, vefat etti.

Baba-oğul yıllardır hem mahalle muhtarlığı hem de mobilya - cam - marangoz atölyesini başarıyla yürütüyorlardı. Gerek insanlığı gerek halka yakın ve yardımcı kimliği gerekse sosyal-kültürel anlamda babasının bıraktığı misyonu devralarak başarılara imza atan Hasan Yüce’nin, her daim yanında olan ve her türlü sorunları birlikte göğüslediği babası İsmail Yüce’nin Muratlı’ya ve Muratlı’nın bu iki güzide mahallesi için gösterdiği çaba ve yaptığı çalışmalar azımsanamaz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Muratlı’ya gelişinde karşılama şerefine ve onunla konuşma imkanına nail olan önemli değerlerden biri olan Muhtar İsmail Yüce,Hak’ka yürüyerek son kez sevenleriyle ve mahallelisiyle buluştu ve artık Muratlı halkının kalbinde yaşayacak.

Kaynak : Murat Ürtekin