info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kamyonlar Muratlı`da Yasa Tanımıyor

Çevre yolu yapılmasına,şehir içinde kamyon park etmesi yasak olmasına rağmen,devasa tırlar ve ağır yüklü kamyonlar Muratlı`da trafiği felç etmeye devam ediyor.

Şehir otobüslerinin durak yerlerinden yasak park yerlerine kadar birçok yeri işgal eden tırlar ve kamyonlar,halkın tepkisini çekmeye devam ediyor. Sabah saatinde Süleymanpaşa'ya gitmek için Sıra dükkanlar mevkiinde belediye toplu taşıma otobüsüne binmek için otobüs durağına gelen vatandaşlar,yaklaşık 25-30 metre uzunluğunda tır kamyonu görünce şaşkınlığa uğradılar. Çevre yolu yapılmasına rağmen hala Muratlı'dan yüklü tır ve kamyonların geçmesine tepki gösteren vatandaşlar, "şu rezalete bakın... koca tır durağın önüne park etmiş.

Bunun burada ne işi var? kameralar ne zaman faaliyete geçip ceza kesecek? Karayolları bu araçların şehir içine girmesine neden engel olacak tabelaları çevre yolu giriş yerlerine asmıyor? Daha geçtiğimiz günlerde yem yüklü kamyon devlet demiryollarına ait koca direği yıkmadı mı? Devlet malına zarar veren bu kamyonlara kim dur diyecek? Şoförler için şehir dışında birçok yerde dinlenme tesisleri ve yemek hizmeti veren yer varken,kahvaltı veya yemek için şehrin ortasına koca tırları bırakmaya utanmıyorlar" diyorlar. Özellikle sıra dükkanlar mevkii ve saat meydanında trafiği felç eden bu kamyonlar için,vatandaşlar UKOME ve devlet kurumlarının gerekli önlem ve cezai işlem yapmasını istiyor.

Kamyonların bu işgaliyesi,bir sanayi bölgesi olan Muratlı'da fabrika işçi servis hizmetini aksatırken,bazı servis şoförlerinin şehir merkezine girmesi özellikle Atatürk heykeli önünü servis durağı gibi kullanması da tepki çekiyor. Muratlı'ya kamera sistemini kuran şirketin Muratlı Belediyesine devir teslimi halen yapmaması neticesinde,emniyet yetkililerinin de kameraları kullanamamasından dolayı zor durumda kaldığı bilinmekte olup,ilgili şirketin belediyeye teslimi sonucu emniyetin de mağduriyetinin giderilmesi bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin