info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kanun Tanımayan Şehir; Muratlı

Kanun Tanımayan Şehir; Muratlı

-Süleymanpaşa’dan servis minibüslerinin şehir içine girişi yasak. Hatta şehir içi minibüsleri dahi ana cadde olan Hükümet caddesini kullanmıyor. TETUS’A GEÇENE KADAR, Muratlı-Tekirdağ kooperatifinin güzergahı olmasına rağmen durak harici indirmeden haksız ceza yediğine de şahit olundu.

-Çorlu’da fabrika servis araçları, alt yolu kullanmak zorunda. Şehir merkezinde kesinlikle fabrika servis araçları indirme, bindirme yapmıyor.

-Kapaklı bu konuda daha katı. Anında cezai işlem uygulanıyor.

-Muratlı’da fabrika servis minibüsleri şehrin göbeğini servis durağına çevirdi. Atatürk heykelinin bulunduğu tören alanı adeta fabrika servis durağı olmuş. Bununla da yetinmiyorlar, şehrin göbeğinde, kahvenin önüne kocaman minibüsü çekip, çay-kahve içip, kahvaltı edip, işçi taşımacılığını burada yapıyorlar.

Burada her türlü servis ve plakalı araca rastlamak mümkündür. Hatta 39 plaka ile Tekirdağ sınırları içinde servis taşımacılığı yapıyorlar.

S-M-J PLAKALARININ DIŞINDA, SİVİL PLAKA İLE FİRMA SERVİS TAŞIMACILIĞI YAPAN BİLE VAR.

-MURATLI KAYMAKAMLIK LOJMANI ÖNÜ VE HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜ FABRİKA SERVİS GÜZERGAHI HALİNE GELMİŞ VAZİYETTEDİR.

-KAMYONLAR ŞEHRİN GÖBEĞİNİ OTOBANA ÇEVİRMİŞ SON SÜRAT GEÇİYORLAR.

Değil Tekirdağ’da, Dünyanın hiçbir yerinde bu manzarayı göremezsiniz. Muratlı belediyesi tarafından, Göçmen konutları mevkiine şehir içine minibüs ve kamyon girmenin yasak olduğuna dair tabela konmasına rağmen, fabrika servisi çeken kooperatif şoförleri, güzergâh dışı çalışıp, yasak olan şehir merkezine girişi umursamıyorlar ve kanunları hiçe sayıyorlar.

Muratlı belediye başkanı da haber merkezimize, şehir merkezine minibüs ve kamyon girişinin yasak olduğunu teyit etti. Diğer ilçelerde yasaklara riayet edilirken, çoğunluğunu Tekirdağ merkezli kooperatif minibüsleri Muratlı’da kanunları hiçe sayıyorlar. Bu şoförlere çalışma belgesini veren UKOME’NİN denetimlerini arttırması, cezai işlem yapması hatta çoğunluğu (J) öğrenci taşımacılığı olan plaka olan bu araçların çalışma belgelerini kanun ihlali karşısında iptal etmesi bekleniyor. Kamyonlara da ne gibi bir cezai işlem yapılacağı tartışma konusu

Kaynak : Murat Ürtekin