info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kız Çocukları Okusun Diye İmzaladılar

İtalya’da yaşayan Tekirdağlı Nur Yılmaz Ruppi ile, yine Tekirdağlı olan şair Gülşen Erdağlı, Tekirdağ - Süleymanpaşa sahilinde, yelken kulüpte kız çocukları okusun diye bir imza kampanyası düzenlediler.

Aynı zamanda birer yelken yarışçısı olan çocuklarının yarışması yapılırken, bu önemli günde yine önemli bir çalışmaya imza attılar.

Nur Yılmaz Ruppi, “içimdeki aşk” kitabını ve Gülşen Erdağlı da “uğurlu yolum” adlı şiir kitaplarını, geliri kız çocuklarının eğitimine harcanmak üzere imzaladılar. Tekirdağlı olan ve İtalya’ya gelin giden aynı zamanda mimar olan Nur Yılmaz Ruppi, “Yazmak benim adeta bir hayat felsefemdir. Kafede, yolda, durakta, her yerde yazma isteği içimde dizginlenemeyen bir tutkudur. Ben 7 yıl anne olmak için mücadele verdim ve 8. Yılda bunu başardım. Annelik duygusunun, çocuk sahibi olma, bir cana hayat verme duygusunu kelimeler anlatmaya yetmez. Ben de bu ulvi duyguyu kitaplaştırarak herkesle paylaşılmasını sağlarken, benim gibi annelik mücadelesi veren birçok kadınla da tanışma, dertlerine ortak olma fırsatı buldum. Bu hem önemli hem de duygu yüklü mücadeleyi kitap haline getirirken, günümüzde gerek kültürel yetersizlik gerekse maddi imkanlarla okuyamayan kız çocuklarını düşününce, kitaplarımızı onlara destek olabilmek, maddi olarak bir nebze de olsa yüklerini hafifletebilmek için Gülşen Erdağlı hanımefendiyle böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Emeği geçen, destek olan herkese teşekkür ederim” Dedi.

Yine Tekirdağlı bir bankacı olan Gülşen Erdağlı, “maddi nedenlerden okuyamayan birçok kızımız var. Ben de onlardan biri olarak Üniversite hayatıma devam etmeme kararı almışken, eşim Uğur Bey ile tanıştım ve bu zorlu süreci birlikte aştık. Şiir benim tutkumdur, yaşam kaynağımdır. Bu tutkuyu önemli bir hizmete dönüştürmek için de şiir kitabıma hayat vererek, üçüncü defa kız çocuklarının eğitimine katkı olması vesilesiyle destek imza günü gerçekleştiriyorum. Bu duygusal ve hayırlı davada beni yalnız bırakmayarak, kitaplarıyla destek olan Nur Yılmaz Ruppi arkadaşıma da minnettarım. Çocuklar birer fidandır. Şiirler de onlara uzanan destek dalları olsun diye, bugün burada bir imza günü düzenledik. Bizleri yalnız bırakmayıp gelen, destek olan herkese müteşekkiriz. Kız çocukları sizlerle daha da güçlü olarak hayata tutunmaya devam edecekler” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin