info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Cem Vakfı Hacıbektaş`a Çıkarma Yaptı

Muratlı cem vakfı şubesi, Tekirdağ Büyükşehir belediyesi ve muratlı belediyesinin iki otobüs tahsis etmesiyle birlikte, Nevşehir Hacıbektaş’a bir gezi düzenledi.

Suriyeli mültecilerin, Hacıbektaş’a da gelmesiyle birlikte, protesto amacıyla resmi program yapılmadığının iddia edildiği erenler toprağına bir gezi düzenleyen Muratlı Cem Vakfı şubesi, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. İki otobüs ile bu ilçeye giden kafile, önce kurban kesti ve hakka yürümüş tüm pirler, ozanlar ve erenler için dualar etti. Ardından Hacı Bektaş Veli’nin ve erenlerinin yaşadığı yeri gezdiler. Oradan çıkıp, Çilehane verilen yeri ve Aşık Mahzuni Şerif’in mezarını ziyaret ettiler ve rivayete göre, dağdan inip şahitlik ettiği söyleyen beştaşları dolaşıp, geceyi Hacıbektaş ilçesinde geçirdiler.

Ertesi gün, Anıtkabir’i gezen Muratlı Cem Vakfı kafilesi, Muratlı’ya döndü. Hacıbektaş ziyaretini gerçekleştiren Muratlı Cem Vakfı başkanı Bekir Altuntaş; “Bizler, her dine, her inanışa saygı duyan insanlarız. Bizim için de büyük saygı ve hürmeti hak eden Hünkâr Hacı Bektaş Veli Hazretleri, saygı ve anmayı hak ediyor.

Bizlerin inanç temsilcileri olarak öncelikli düşüncesi, barış, dostluk ve kardeşliktir. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı olmadan kardeşçe yaşamak varken, şiddetin, kanın ve her türlü ölümün savunmasını kimse yapamaz. Bizler, barış, dostluk ve kardeşliğin, dinin, edebiyatın ve sanatın temsilcileri Mahzuni Şerif gibi ozanları, sevgiyi ve dostluğu ilke edinmiş Hacı Bektaş Veli’yi, Pir Sultan Abdal’ı nasıl unutabiliriz ki?

Dinimiz İslam, Kitabımız Kuranı Kerim, Rabbimiz Allah,(c.c.) Hz. Muhammed(s.a.v.) peygamberimiz, Hazreti Ali yoldaşımız, Hacı Bektaş Veli pirimizdir” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin