info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Cemevi İlklere Sahne Oldu

Muratlı Cemevi açıldığından beri, önceki başkandan dolayı hiçbir etkinlik ve geniş katılımlı semah gösterisi yapılmamış, Cemevine fazla gelen olmamıştı.

Genel merkezin kararıyla, yeni seçilen Muratlı Cemevi başkanı Mustafa Marangoz sayesinde, Cemevi gerçek yapısına büründü.

- ilk defa Cemevi dolup taştı; Önceleri katılımın çok az olduğu Cemevinin salonu, Çorlu ve civar köyden gelenlerle tamamen doldu. -İlk defa bir oruç açmada vatandaşlar yemekhane dışına taştı; Önceleri bir kurban kesildiğinde, yemekhanede 15 kişi kadar oluyor, onlar da yemeğini yiyip gidiyordu. Bu kez hafta sonu olmasına rağmen, yemekhane dolduğu gibi, yemekhane yanındaki giriş salonunda dahi kurban yemekleri yendi.

- İlk defa Muratlı dışından Çorlu ve civar köylerden katılım oldu; Muratlı’nın dışından gelenler bir yana Muratlı içinden dahi fazla katılımın olmadığının aksine bu kez 150-200 kişilik katılım oldu.

- İlk kez dua, ibadet, semah ve kurban bir arada geniş katılımlı bir etkinlik oldu.

Program ile ilgili açıklama yapan yeni Başkan Mustafa Marangoz; “bugün burada mübarek Hızır orucuna minnetle kurbanımızı kestik. Cemevleri, hakka ibadet yeridir. Mezhebi ne olursa olsun, herkes gelebilir ve gönül rahatlığıyla istediği şekilde ibadetini yapabilir. Çünkü Allah’ımız bir, Peygamberimiz bir, Kuranımız birdir. Yolumuz Allah yolu, rehberimiz Kur’an-ı Kerim, Resulümüz Hz. Muhammed, yol gösterenimiz Hz. Ali’dir. Cemevinin kapısı siyasi düşüncesi, mezhebi, ibadet şekli ne olursa olsun herkese açıktır. Bugün bizimle birlikte bu önemli günde bulunan tüm canlara teşekkür ederim” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin