info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı - Çorlu Kooperatif Şoförlerinden Büyükşehire Tepki

Devletin Verdiği Hakkımızı Elimizden Alıyorlar

Muratlı - Çorlu minibüs taşıyıcılar kooperatifi şoförleri Tekirdağ büyükşehir belediyesine ve UKOME'YE çok kızgın ve tepkililer. Yaklaşık 40 yıldır Muratlı - Aşağısevindikli - Yukarısevindikli - Vakıflar güzergahından Çorlu - Muratlı arası yolcu taşıyan kooperatif şoförleri, Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin kazanılmış haklarını ellerinden almak istemesine tepkililer.

BAŞKAN HÜSEYİN KUL; "BAKANLIĞIN VERDİĞİ HAKKIMIZI BÜYÜKŞEHİR NASIL ELİMİZDEN ALIR?"

Muratlı - Çorlu kooperatif başkanı Hüseyin Kul, aylardır hak mücadelesi verdiklerini, Büyükşehrin haklarını usulsüz olarak ellerinden almak istediklerini belirterek, şu açıklamada bulundu;

" Biz 40 yıldır bu güzergahta yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Kimsenin ekmeğine göz dikmedik.Gözümüz de yok Allah'a şükür. ULAŞTIRMA BAKANLIĞININ O DÖNEM VERMİŞ OLDUĞU (D4) BELGELERİNDE,BİZİM GÜZERGAHIMIZIN AŞAĞISEVİNDİKLİ-YUKARISEVİNDİKLİ-VAKIFLAR OLARAK BELİRTİLDİĞİ YAZIYOR.

ŞİMDİ BİRİLERİ ÇIKMIŞ, "BU HAT VAKIFLAR'DA KURULMUŞ KOOPERATİFİN HAKKIDIR, BURADAN YOLCU ALMAYACAKSINIZ" DİYORLAR. Siz bizim devletin verdiği ve 40 yıldır kullandığımız hat güzergahımızdan yolcu almamızı hangi hakka ve kanuna göre iptal ediyorsunuz? Yeni kurulmuş bir derneğe, bizim hattımızı verip, bize yasak koymak, sizin sosyal demokrat anlayışınızca adil mi?

Biz sizden sadaka değil, ULAŞTIRMA BAKANLIĞININ VERDİĞİ yasal kullanım hakkımızı istiyoruz. Biz sizin gibi birine yasak birine olur vermiyoruz. Vakıflar kooperatifi de bu güzergahta taşımacılık yapıp yolcu alsın ama biz de kendi güzergahımızdaki yolcu alma hakkına sahibiz. Bizler sizleri bize yardımcı olun, hakkımızı koruyun diye seçiyoruz.

HAKKIMIZI ELİMİZDEN ALIN DİYE SEÇMİYORUZ.

Ne derseniz yapıyoruz. Birçok alandan bizden para ve aidat alıyorsunuz.Taşıma belgesi,ulaşım belgesi ve daha ne işe yaradığını bilmediğimiz birçok belge için para veriyoruz. Sadece yasal hakkımız olan taşımacılık hakkımıza dokunmayın. Siz istediniz,onbinlerce lira para harcadık, araçlarımızı giydirdik, değiştirdik, toplu taşımaya uygun modifiye yaptırdık, siz ise güzergahımızı elimizden alıyorsunuz.

BİRİLERİ ÇIKIP BASIN ÖNÜNDE BUNUN NEDENİNİ AÇIKLASIN, BİZ HAKLI İSELER HATTAN ÇEKİLİRİZ. EĞER BASIN ÖNÜNDE AÇIKLAYAMAZLARSA VEYA AÇIKLADIKLARINDA KAMUOYU ONLARIN YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLERSE, GÖREVİ BIRAKACAKLAR MI? HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDIĞINDA, BUNU TÜM TEKİRDAĞ BASINI ÖNÜNDE BELGELERİMİZİ İBRAZ EDİP AÇIKLAYACAĞIZ VE BİZZAT ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA SUNACAĞIZ" Dedi.

Büyükşehirin bu uygulamasına vatandaşlar ve Vakıflar - Fabrikalar arasında giden yolcular da tepkili, "biz geç kaldık,işe gideceğiz, o sırada Vakıflar'dan ilk geçen arabaya binmemiz gerekir. Bunun için bir araç beklemek,hazır gelen araca binememek saçma bir uygulamadır" diyorlar. Büyükşehrin tam da seçim öncesi, şoförleri böyle küstürmesi ve halkın tepkisini alması, büyük şaşkınlık yaratıyor.

Merak edilen soru;bu güzergahın yasaklanmasının ardında siyasi bir karar mı var?

 

Kaynak : Murat Ürtekin