info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Kaymakamı, Halk Eğitim Merkezleri Beşikten Mezara Kadar İhtiyaçtır

Muratlı Halk Eğitim merkezi tarafından, 2018-2019 yıl sonu sergi ve sertifika töreni gerçekleştirildi.

Yıl boyunca kurslara katılan ve açıköğretim okullarında okuyanlara, sertifika ve diplomalarını takdim etmek, yıl boyunca kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini sergilemek için yapılan etkinliğe, aşırı sıcak havaya rağmen katılım yüksek oldu. Sergi ve sertifika törenine, Kaymakam Altan Demirayak'ın yanı sıra, Belediye başkanı Nebi Tepe, garnizon komutanı, emniyet müdürü, siyasiler, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından bir konuşma yapan kaymakam Altan Demirayak, " 2018-2019 yılı itibariyle, Muratlı Halk Eğitim merkezinin kurs sezonunun kapanışını gerçekleştirmek ve bu kutsal sorumluluğun sonunda belge almaya hak kazanmış kursiyerlerimize,belgelerini takdim edecek olmanın memnuniyetini mutluluğunu yaşamaktayız. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki Halk Eğitim bir toplumda, toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasında, gelişmesinde kılavuzluk yapan ve katkıda bulunan çok önemli bir faaliyet kurumudur. Cumhuriyet kurulduğundan bu güne kadar, Halk Eğitimin örgün eğitimden sonra, yaygın eğitim anlamında, topluma çok önemli ve değerli katkıları olmuştur.

Muratlı'mızda 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sonu itibarı ile 113 kursumuz açılmıştır ve bu kurslarda 1873 kursiyerimiz başarılı bir şekilde kurslarını tamamlamış ve belge almaya hak kazanmıştır. Bu oran Türkiye ortalaması dikkate alındığında, Muratlı Halk Eğitim merkezinin çok önemli bir başarı seviyesini yakaladığını göstermektedir. Genel itibariyle, Halk Eğitimde yaygın eğitime katılma oranı % 5-6 seviyesindeyken, Muratlı'mızda bu oran % 8 ortalamaya sahiptir. Bu da Türkiye ortalaması seviyesinde, yaygın eğitim kursları anlamında, Muratlı Halk Eğitim merkezinin faaaliyet başarısını göstermektedir.

Halk Eğittim merkezleri, eğitimin beşikten mezara kadar yani bireyin ölümüne kadar devam eden bir ihtiyaç olduğu gerçeğinden ortaya çıkmıştır. Bilim ve teknolojideki, toplumdaki sosyal yapıdaki, ekonomideki hızlı değişimlerin yaşandığı günümüzde, bu değişimlerin gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlerin bireylere kazandırılması çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu gereksinimi örgün eğitimden sonra bireylere kazandırma konusunda halk eğitim kurumları çok önemli bir işlev üstlenmektedir. Muratlı'mızda da bu anlamda değerli katkıları bulunmaktadır. Halkımızın genel kültür seviyesini arttırmakta önemli bir hedefimiz bulunmaktadır ve okuma yazma kursu olmak üzere, örgün eğitimini tamamlayamamış yurttaşlarımızın açık ortaokul ve liseye devam etmeleri sürecinde ve çocuklarımızın KPSS ve merkezi sınavlara hazırlık da dahil olmak üzere örgün eğitimini destekleme amacıyla yurttaşın bir bütün olarak, genel kültür ve bilgi seviyesinin arttırılmasında çok değerli katkıları vardır.

Bu kurslara daha fazla katılımla daha fazla hizmet edeceklerine inanıyoruz. Muratlı Halk Eğitim Merkezi Muratlı 'nın kalkınmasında ve katkıda bulunmasında çalışmaya devam edecektir. Bu eğitim-öğretim yılının sonu itibarı ile,emek veren, katkıda bulunan İlçe Milli eğitim müdürlerimize, Halk Eğitim müdür ve hocalarımıza, kursiyerlerimize emek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyor, hepinize en içten saygı ve sevgilerimle kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum" Dedi.

Konuşma bitiminde, kursiyerlere sertifikaları verildi ve sergi gezisiyle program sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin