info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`daki Kazada Çevreyolu İhlali Kavgası

8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü organizasyonu sebebiyle, tüm siyasi parti mensuplarının bulunduğu bir anda, Muratlı belediyesi karşısında oluşan kazada, can kaybı olmazken,büyük bir kavga ve olası can kaybı önlendi.

Fabrika servis minibüsü, duraktan işçileri aldığı sırada gelen bir kamyonun dikiz aynasının minibüsün sol arka kısmına çarpmasıyla kısa süreli panik yaşandı. Yolu kapattığını iddia ederek servis şoförünün aracına yürüyen kamyon şoförü, Servis şoförünün, " burası senin yolun değil. Sen neden çevre yolundan gitmiyorsun. Benim yolumda bana kafa tutuyorsun " demesiyle, bir anda ortalık karıştı.

Durakta bulunan işçiler, siyasi parti temsilcileri ve şoförler, her iki araç şoförünü sakinleştirmekte güçlük çekti. Kısa süreli arbedenin ardından,her iki araç da olay yerinden uzaklaşırken, polemikler ve eleştiriler devam etti. Belediye başkanı Nebi Tepe; " Bu kaza ve Kaostan Tekirdağ Tarım Müdürlüğü Sorumludur " Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe, daha önce Aşağısevindikli'de kamyon garajı kurulması için müracat ettiklerini, Tekirdağ Tarım müdürlüğünün tarım alanının yokedilmesini gerekçe göstererek izin vermediğini, Göletleri dahi şahıslara vererek balık katliamına neden olunurken, Başta Müsellim koruluğu olmak üzere,orman alanları özelleştirilerek,tarım ve orman alanlarının adeta betonlaşmasına zemin hazırlanırken, sınırlı bir alana kamyon garajı yapılmasının engellenmesi hizmet amaçlı değil siyasi amaçlı olduğunu beyan etti.

Kamyon Şoförleri de Tepkili; " Termik Santralde Tarım Alanına İzin Var,Kamyon Garajına mı Yok?" Kamyon şoförleri de yapılan uygulamaya tepkili. " Aşağısevindikli'de Hidroelektrik Termik Santral kurulurken,tarım alanı zarar görür demeyen Tekirdağ Tarım Müdürlüğü, Kamyon garajı kurulurken mi bir anda tarım alanını savunur oldu?

Tarım müdürlüğü neyin peşinde?

Bizler, Muratlı'da faaliyet gösteren fabrikalara hizmet veriyoruz. TEKİRDAĞ MERKEZE EN YAKIN İLÇE OLAN MURATLI'DA BİR KAMYON GARAJINA İZİN VERMEYENLER NEYİN HESABINI YAPIYORLAR?

Biz,kamyonlarımızı, tırlarımızı park edecek bir garaj istiyoruz. Bunu bize sunun, biz de Muratlı'nın caddelerini işgal etmek zorunda kalmayalım" Dediler.

Ak Parti Muratlı İlçe Başkanı Emrah Tunca; " Ukome Görevini Yapsın. Bu Onların Sorumluluğundadır " Ak Parti Muratlı ilçe başkanı Emrah Tunca da, " Protokol yıllar önce imzalandığı halde ,güvenlik kameraları Muratlı belediyesi tarafından kurucu firma tarafından teslim alınıp emniyetin hizmetine sunulmadığı gibi,Tekirdağ Büyükşehirin sorumluluk alanı olan bu ana caddede yıllardır bir denetim ve düzenleme yapılmamıştır. Zabıtalar sadece Muratlı'ya gezmeye geliyorlar. Cadde trafik düzenlemesi,Tekirdağ Büyükşehir sorumluluğunda olmasına rağmen, Emniyet trafik güçlerimiz bu trafik asayişini canla başla yapıyorlar. Büyükşehir belediyesi zabıtası ve UKOME görevini yapsa, bu sorunlar yaşanmazdı" Dedi.

Halk da şoförler de bu yetki karmaşasına tepkili.

VATANDAŞ SORUYOR; KURALLARIN UYGULANMASI VE TRAFİĞİN YOLUNA GİRMESİ KAÇ CANA MAL OLACAK, KAÇ LİRALIK MADDİ HASARA SEBEP OLACAK?

Gerek belediyenin gerekse kamu kurumlarının Muratlı'da trafik kaosuna son vermek için ne zaman bir araya gelip sorunu çözeceği merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin