info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TCDD`nin Sorumsuzluğu Vatandaşı Kamu Zararına İtiyor

T.C.D.D. bölge müdürlüğünün vatandaşın kullanım alanını sağlamadan Muratlı`yı tel örgüyle kapatması,halkı çileden çıkartmaya devam ediyor.

T.C.D.D. bölge müdürlüğü, ani bir kararla Muratlı'nın ortasından geçen tren yolunun her iki yakasını tel örgüyle kapatmış, halkın sağlık, alışveriş, ulaşım ve acil ihtiyacını gidermesi için geçiş yolunu kapatmış, hiç kimse de bu insan hakları ihlaline karşı gerek siyasiler gerekse kamu idarecileri olarak bir çözüm arayışına girmemişti.

Muratlı Engelliler derneği başkanı Mehmet Çiğdem'in mücadelesi neticesinde,engelli ve yaşlılar için üst geçit asansörü yapılmıştı. Fakat bu asansörün standartlara uygun olmadığı tespit edilip durdurulmuş,milletvekillerinin devreye girmesiyle,standarlara uygun olmayan asansörün uygunluk belgesi hiç bir değişiklik yapılmadan kırmızıdan maviye dönüştürülmüştü.

FAKAT BAZI KENDİNİ BİLMEZ SAYGISIZ VATANDAŞLAR,BU ENGELLİ ASANSÖRÜNE BİNMEK BİR YANA,BİSİKLETLERİYLE BİNMEYE BAŞLADILAR.BÜYÜK,KÜÇÜK TUVALETLERİNİ ASANSÖR İÇİNE YAPTILAR.ON BİNLERCE LİRALIK ASANSÖR CAMINI KIRDILAR AMA TCDD YETKİLİLERİ,ASANSÖR SİGORTALI DİYE HUKUKİ İŞLEM İÇİN ŞİKAYETÇİ OLMADILAR.

Güvenlik kamerası veya istasyon güvenlik görevlisi olmadığı için, sürekli bozulan bu asansöre tepki için, vatandaşlar kapıları camları kırıyor, hiç bir yetkili bu konuda bir şey yapmıyor. Hemen hemen her gün arızalanan bu asansöre, her ay on binlerce lira harcanırken, sürekli servis dışı olan asansör nedeniyle engelli ve yaşlı vatandaşlar mağdur oluyor. Asansör güvenliği ve kamera olmaması, bisikletle binen sorumsuz vatandaşlar ile maddi zarara neden olanlar için yasal işlem yapılmaması, sadece TCDD'YE değil, hükümete, kamu idarecilerine ve siyasi parti liderlerine tepkiyi arttırıyor.

Yetkililerin daha ne kadar bu kamu zararı ve şiddete sessiz kalacağı merak edilirken, TCDD VE SİYASİ PARTİ BAŞKANLARINA TEPKİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR. VATANDAŞ HÜKÜMET VE TCDD'YE TEPKİLİ; "KÖPRÜNÜZ, ASANSÖRÜNÜZ SİZİN OLSUN KALDIRIN ŞU BERLİN DUVARI GİBİ TEL ÖRGÜLERİ"

Kaynak : Murat Ürtekin