info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatandaştan Yetkililere Çağrı, Bu Doğa Düşmanlarına Engel Olun!

Muratlı - Süleymanpaşa karayolunun Yeşilsırt - Cezaevi arasında bulunan ve Kapıkule’den giriş yapan gurbetçiler ile sınırdan Çanakkale istikametine giden sürücülerin kazaya meydan vermemek için uyuyup dinlenmesi için yapılan “ cep ” tabir edilen alana sorumsuz ve saygısız vatandaşların çöp atması devam ediyor.

Haber merkezi olarak vatandaşların bu şikayetini defalarca dile getirmemize rağmen, kendini bilmez vatandaşlar buraya çöp atmaya devam ederken, yetkililerin sadece çöpleri alarak bir umursamazlık örneği göstermesi tepki çekiyor. Bu umursamazlığı fırsat bilen çevre düşmanı sorumsuzlar, bundan cesaret alarak Mikes Kelemen anıtının bulunduğu viraja da çöp atmaya başladılar.

Bu cep tabir edilen alanın asfalt dökülerek çöp atılmasına ne Tekirdağ Büyükşehir belediyesi ne de Karayolları şube müdürlüğü engel olmak için bir çalışmada bulunmazken, en sert tepki vatandaşlardan geldi. Vatandaşlar, “bu ne terbiyesizlik, bu ne sorumsuzluk? Çöp atacak başka yer yok mu? Burası sözde bir Avrupa ülkesi. Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde böyle şey olsa, hemen gerekli soruşturma ve cezai işlem yaparlardı. Tekirdağ’da hiç kimsenin umurunda değil.

Avrupa’dan ülkemize gelen yabancı misafirlere rezil oluyoruz. Bu çöp atan görgüsüz insanlara hayvan bile diyemiyoruz. Çünkü hayvanlara hakaret olur. Bunlar iki ayaklı başka bir hayvan modelleri. Hayvanlar bile yaşadığı ortamı temiz tutuyorlar. Bu ne görgüsüzlük? Valilik ve Büyükşehir belediyesi bu doğa düşmanlarına bir an önce gereken soruşturma ve cezai işlemi yapmalıdır veya Karayolları ya da Büyükşehir bu alanları asfaltlandırarak” bu kirliliğin önüne geçmelidir” Demekteler.

Tekirdağ Valiliğinin ve Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin bu doğa düşmanlarına ne gibi bir çalışma başlatacağı merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin