info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yerli Noel Baba Necmettin Uca...

1000 paket yılbaşı hediyesiyle çocukları sevindirdi

Bir dönem Mehmet Ali Erbil’in, Çarkıfelek” programlarının vazgeçilmezi olan,Tekirdağ’da özel bir tur şirketinde çalışan, kimya mühendisi başarılı Talk-Show’cu Necmettin Uca,Tekirdağ’da bir ilki gerçekleştirerek,başta çocuklar olmak üzere 1000 kişiye kendi imkanlarıyla satın aldığı hediyeleri yılbaşı öncesi dağıttı. Bir tur şirketiyle tüm Türkiye’yi gezen, tur yolcularına keyifli dakikalar yaşatan, gezilerde bol bol göbek atıp, masaların üzerine çıkıp oynayan Necmettin Uca, yaptığı son girişimle hayatı, yaşamayı ve insanları sevdiğini, insanları mutlu etmenin kendisini de mutlu ettiğini ifade etti.

Çocuk özlemi içinde olup da tüm çocuklarını bağrına basan ve onlara şiirler yazan, Muratlı içinde ayrıca şiirleri bulunan uzun uzun yazmaya özen gösteren Uca, gönüllü hastabakıcılık yapıyor. Hatta İsviçre’den bu yaz izine gelecek olan yaşlı karı kocaya üç ay bakmak için anlaşmış. Yaptığı bu eğlenceli jestle ilgili düşüncelerini ifade eden Uca; “Yılbaşı hediye fikri çoktandır vardı. Amacım özellikle minik çocuklara vermekti. Ancak büyüklere de cam sakızı çoban armağan bez mendil, kolye bileklik çorap, sabun paket paket almak istedim ve de alarak sevgiyle tek tek dağıttım. Çocukların, “âmâ benim evde ablam, abim ya da kardeşim var” dediklerinde neredeyse ağlamaklı oldum, bu kez iki yerine beş paket verdim.

Bana en büyük manevi destek veren Mahalle muhtarım Hasan Yüce oldu. Bin adet hediyeyi tek tek hazırladım, özene bezene paketledim, kimseden destek almadan komşularımın manevî katkılarıyla sevinçle çalıştım. Roman çocuklarını romanları çok seviyorum, her zaman soframa davet ediyor, sofralarından kalkmıyorum. Sabah çayını birlikte komşularımla içiyorum. Roman vatandaşlarının vazgeçemediği isim oldum. Unutulmaya yüz tutmuş çok eski akışkanlığı örf âdetlerimizde komşuluğun ne demek olduğunu birlik beraberlik dayanışma içinde en güzel örneğini sergileyen ben, onlarla gülüyor, onlarla ağlıyorum. Hediyelerimi dağıttım. Her şey çok güzeldi. Heyecanım aniden geçti.

Çocuklar sevindiler büyüklerde aynı oranda sevindiler. -Harikaydı, her şey tam istediğim gibi oldu. -Üçer beşer dağıttım. Veee çocuklar,abim ablam kardeşim var” deyince hediye sayısı çoğaldı. -Kıyamadım hiç birine-Mutluluk bu olsa gerek -Onların tebessümü -Onların sevinci -Onların bakışı -Onların teşekkür edişi bile görülmeye değerdi. Herkese sıcak yaklaşımı ve manevi destekleri için teşekkür ediyor,sağlık,mutluluk ve huzur dolu yeni bir yıl diliyorum” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin