info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorluspor 1947 & Tümkasder`den Örnek Çalışma

Çorlu TÜMKASDER derneği,Çorluspor-1947 spor kulübü yararına bir kültür lezzetleri festivali düzenledi.

Geçtiğimiz yıl Tekirdağ - Süleymanpaşa sahilde Süleymanpaşa ESKİ belediye başkanı Ekrem Eşkinat'ın izin vermediği,Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kaddir Albayrak'ın çadırların elektriğini kestirdiği Tekirdağ TÜMKASDER derneğinin Kültür lezzetleri fuarı etkinliğini de gerçekleştiren Musa Tunoğlu'nun sahibi olduğu TUNA ORGANİZASYON, muhteşem bir festival ortamı oluştururken, Çorlu TÜMKASDER başkanı Ali Topçu,dernekçilik adına büyük bir başarıya imza atarak, kamu yöneticileri, yerel idareciler ve oda başkanlarını bir araya getirerek adeta Tekirdağ'a örnek olacak Demokrasi şöleni sergiledi.

Bu amaçla, geliri Çorluspor 1947 kulübüne verilmek üzere, Çorlu Orion AVM önünde yaklaşık 3 bin metrekare alanda kültür lezzetleri fuarı oluşturuldu. Fuarda başta Kastamonu kuyu kebabı olmak üzere, birçok ilimizin yöresel lezzetleri Tekirdağ halkıyla buluşmak için tezgah açarken, Çorlu esnaf odalarına kayıtlı birçok Çorlu esnafı da tezgah açarak Tekirdağ yöresi ürünlerini sergiledi.

Saygı duruşu, İstiklal marşı ve tarihçi Kamil Tunoğlu'nun açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Çorluspor-1947 kulübü başkanı Murat Yılmaz," Çorlu TÜMKASDER başkanı Ali Topçu ile güzel bir çalışma yürüttük ve kulübümüzün ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bize çok güzel bir imkan sağladılar.Kendisine teşekkür ederken, Çorlu Kaymakamımıza ve Çorlu belediye başkanımıza da bu konuda destek ve anlayışlarından dolayı minnettarlığımı ifade ediyorum. Emeği geçenlerin eline,emeğine sağlık " Dedi.

Ardından kürsüye çıkan Çorlu TÜMKASDER başkanı Ali Topçu, " Çorlu'da yaşayan 11 bin Kastamonulu adına, Tekirdağ'ın çeşitli bölgelerinden gelen misafirlerimize, Çorlu'muzun kulübü Çorluspor-1947 kulübüne gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman her yerde,yaşadığı şehre artı değer katan ve yaşadığı şehrin bütün değerlerine sahip çıkan insanlar olarak,bir taraftan şehri-Kastamonumuzu tanıtırken diğer taraftan Çorlu'nun değeri olan spor kulübümüze sahip çıkıyoruz. Kulübümüzle paydaşlık yapıyoruz. Aynı zamanda başta haklı ünü tüm Türkiye'ye yayılmış kuyu kebabı olmak üzere, Kastamonumuzun yöresel lezzetlerini en taze şekliyle Çorlu ve tüm Tekirdağ halkıyla 3 bin metrekare alanda 10 gün boyunca Çorlu Orion AVM önünde buluşturacağız. Bu etkinliğe izin ve desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum " Dedi.

Çorlu belediye başkanı Ahmet Sarıkurt, " huzur içinde geçen bir seçim maratonundan sonra,yine hep beraber şehrimiz için bir arada olmaktan,şehrimiz için çalışmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bugün,TÜMKASDER yöneticileri, Çorluspor-1947 yöneticileri ve Orion AVM'ye bizleri bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum. Bir şehrin ekonomisi söz konusu olunca, bunu (BİZ) olarak,hep beraber olarak yapmak mümkündür. Bugün burada bunun en güzel örneğini sergiliyoruz. Kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel sektör temsilcileri ve yerel yönetim temsilcileri burada birlikte olarak dayanışma örneğini en iyi şekilde sergiliyorlar. Bugün bu etkinlikle, hem vatandaşlarımız için bir hareketlilik hem civar ilçelerin dikkatini çekmek suretiyle hem burada tezgah açan esnaflarımız hem de şehrimizin esnafının ekonomik hayatını canlandırmak için hep beraber gayret gösterdik. Bu etkinliğin oluşmasına destek olan herkese teşekkür ediyorum " Dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, birçok belediye başkanı,kamu kurumu temsilcileri ve dernek yöneticileri,başta meşhur kuyu kebabı olmak üzere stantları gezerek kültürel lezzetlerin tadına baktılar ve alışveriş yaptılar. Çorluspor-1947 yararına düzenlenen kültür lezzetleri fuarı, her akşam farklı bir sanatçının sahne almasıyla devam edip,14 nisan Pazar akşamı KÜÇÜK İBO konseriyle sona erecek.

10 gün süren bu etkinlikte,Tekirdağ halkı başta Kastamonu kuyu kebabı olmak üzere, birçok yöresel lezzetle buluşma imkanı yaşayacak.

Kaynak : Murat Üretkin