info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Şaibeli Yangınların Takipçisi Olacağız

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş son dönemde Saray bölgesinde çıkan orman yangınları ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklama şu şekildedir:

Basına ve kamuoyuna..! Direnmek görevdir yangın yerinde! Son bir buçuk ayda, yoğun orman yangınları ile mücadele etmek durumunda kaldık. Yangınların, çıkış tarihleri, mevkileri, koşulları ve sonuçları: 19 Mart 2020 Perşembe Safaalan-Pazarcık Mahallesi mevkii arasında ilk orman yangınında 4 bin metrekare alan yandı.

Aynı bölgede ikinci defa; 21 Mart 2020 Cumartesi Safaalan- Küçükyoncalı arası Karatepe mevkiinde 7 bin metrekare, 12 Nisan 2020 Pazar Ayvacık (Sokağa çıkma yasağının başladığı ilk hafta sonu) 4 bin metrekare, 26 Nisan 2020 Pazar Ayvacık Domuzdere mevkii (Sokağa çıkma yasağı esnasında ve başlangıcı dört ayrı noktadan çıkmak suretiyle) 13 bin metrekare, 29 Nisan 2020 Çarşamba Pınarça-Safaalan arasında kalan mevkiide 90 bin metrekare alan yandı.

Öncelikle bu şaibeli olaylar zincirinin takipçisi olduğumuzu belirtmek isteriz. Konuyla ilgili olarak sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve halkımızla birlikte koordinasyon halindeyiz. Konuyu bilimsel olarak ele alan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun soruşturmanın derinleştirilmesi için gerekli adımları ivedilikle atmaktadır.

Bu mücadele esnasında değişimli olarak farklı yerlerdeki Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemize bağlı itfaiye ekipleri ve gözünü budaktan sakınmayan orman köylüleri cansiperane biçimde bu mücadelede görev aldılar. Bu mücadeleye omuz veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Her yangında ivediyetle olay yerine intikal ederek müdahalede bulunan, Saray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı çalışanlarımızdan oluşan ekibimize tüm Saray halkı adına teşekkür ediyorum.

Verdikleri bu kahramanca mücadeleyi Saray halkı asla unutmayacaktır ” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin