info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel`den Kadir Albayrak`a Sert Sözler

Yöneticilik Bilmeyene Milyarlar Yetmez

Ak Parti 2019 yılı basın değerlendirme toplantısında konuşan Ak Parti Tekirdağ milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’a tarım ve turizm alanında Tekirdağ için ne gibi yatırımlarının olduğunu sorarken, çarpıcı iddialarda bulundu.

Mustafa Yel konuşmasında; “6 yıldan bu yana TESKİ ile beraber 6 milyar lira yani eski parayla 9 katrilyon lira bütçe kullanan Tekirdağ büyükşehir belediyesinin her daim çiftçi dostu olduğunu söylemesine rağmen, köyde yaşayan çiftçilerimizle ilgili kaç metre kapalı sulama yaptıklarını sormak istiyorum. Kaç tane gölet veya baraj yatırımı yaptığını sormak istiyorum.30 tane büyükşehir belediyesinden bir kısmının bu konularda yatırım yaptığını görüyoruz. Hazırlanan projeyle, ne kadar soğuk hava depoları yaptıklarını sormak istiyorum. Biz İstanbul’un yanıbaşındayız.

Bizler yerel yönetimler olarak alt yapıyı ne kadar hazırlarsak, benim çalışkan Tekirdağlı köylüm mutlaka daha farklı ürünler ekecek ve bunu İstanbul’a pazarlayacaktır. Antalya’dan Akdeniz’den İstanbul’a ürün gelmesine gerek kalmadan yeter ki biz onlara pazarlama altyapısını sağlayabilelim. Hepimizin bildiği Naip köyünde bir yıllık dönem içerisinde tam 72 çeşit ürün yetiştirildi. Bunların pazarlaması için gerekli olan olmazsa olmazı soğuk hava depolarıdır. Bunları yapmakla ilgili görev ve yetkiler de belediyelerdedir. Dolayısıyla büyükşehir belediye başkanımızı özellikle tarımsal alt yapıyı destekleme konusunda göreve davet ediyorum. Kendisi zaman zaman mera ıslahı yaptığını söylüyor ama bunlar çok yetersiz.9 katrilyonluk yani 9 milyarlık bütçe içerisinde bunlar çok küçük yatırımlar. Bu anlamda çiftçilerimizin daha fazla gelir elde etmesini sağlayacak ilimizin anlamlı ve önemli yatırımlara ihtiyacı var. Bunun mutlaka büyükşehir belediyesi tarafından yapılması lazım. Kültür ve turizm yatırımlarına gelelim, ben de belediye başkanına buradan sormak istiyorum, büyükşehir belediyesi olarak kültür ve turizme ne kadar yatırım yapıyoruz? -2006 yılında yanı başımızda olan Uçmakdere’de özel idare döneminde yamaç paraşütü çalışmasını başlattık.

Tekirdağ’a ve Tekirdağlılara gelir getirmesi amacıyla biz özel idare olarak 40 milyon liralık yatırım için milli emlaktan arazi aldık.Otel ve tesisler ile Tekirdağ’a gelir getirmek istemiştik ama özel idarenin ömrü yetmedi. Onun yerine bu görevi devralan Tekirdağ büyükşehir belediyesi hala neyi beklemektedir? Yaklaşık 6 yıldır zaman içerisinde orada Nişantepe ve ayvasıl plajları arasında tek bir çivi çakıldığını dahi görmedik. Neden çakılmadı? Neden Tekirdağ turizmine yatırım yapılmadı? Tekirdağ ilimizde birçok antik şehir var. Marmara Ereğlisi’nde Perinthos, eski salat fabrikasının olduğu bölgede Trakların en önemli liman kentlerinden bir tanesi var.

Şarköy-Gaziköy’de de aynı şekilde, yine Malkara’da yerleşim yeri var. Yine Kartalkaya dediğimiz Uçmakdere bölgesinde doğal bir gölet ve kale kalıntılarının olduğu bir yer var. Saray’da Güneşkaya mağaraları var. Bu önemli tarihi yerler için ben büyükşehir belediyesinden kazı için ödenek ayrıldığını ne duydum ne işittim ne de gördüm. Oralarda hiçbir çalışma yapılmadı, neden yapılmadı? Tekirdağ Süleymanpaşa ilçemizde 350 tane tarihi sivil mimari eserlerimiz var. Onların içinde 5 tane yan yana bizim almış olduğumuz ve özel idare olarak çalışmalara başlayıp özel idareler kapandığı için tamamlayamadığımız beşevler dediğimiz evi özel idare zamanında aldık ve bunların %80 restorasyonunu tamamlamıştık. Daha sonra baro binası dahil toplamda kamulaştırdığımız tarihi binaların üzerine benim bildiğim Tekirdağ büyükşehir belediyesinin çok anlamlı yatırımları olmadı. Aslında 350 tane tarihi evlerimizi restore edebilsek, inanın bu şehir Safranbolu’yu da geçer Beypazarı’nı da geçer. İstanbul buradan bir saat uzaklıkta hem Balkanlardan hem İstanbul’dan Türkiye’nin her yerinden bu bölgeye çok sayıda yatırımı olur.

“Çanakkale Tekirdağ’dan başlar” sloganımız var ama büyükşehir belediyesinin şehitlikleriyle ilgili veya Çanakkale’ye ait olan yatırımlarla ilgili, Trakları iyi bilen ve Çanakkale savaşlarıyla ilgili bir yatırım yaptığını görmedim, duymadım, bilmiyorum. Bunları neden yapmadığını il başkanımız gibi ben de merak ediyorum.

TÜM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN NEREDEYSE TAMAMI KÖPRÜLÜ KAVŞAK ÇALIŞMALARI YAPARKEN, TEKİRDAĞ’IN HİÇBİR YERİNDE HİÇBİR İLÇESİNDE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN TRAFİK SORUNLARINI GİDEREBİLMEK İÇİN KÖPRÜLÜ KAVŞAK ÇALIŞMASINI GÖRMEDİM, DUYMADIM, NE ZAMAN YAPILACAĞINI DA BİLMİYORUM.

Büyükşehir belediyesi 6 yıl olduğu halde hizmet binası hala ucube bir halde ve ne zaman tamamlanacağı meçhul bir süreç içerisindeyiz. Büyükşehir yaklaşık 10’a yakın binada büyükşehir belediyesi hizmet vermekte ve aldığımız duyum ve bilgilere göre yaklaşık 600 bin lira kira ödeyerek bu milletin sırtına yük bindirmektedir. Bu binanın tamamlanmasının bir zorunluluk olduğunu ve neden tamamlanmadığını sormak istiyoruz. İl başkanımızın dile getirdiği yarım kalmış yatırımlarla ilgili kendisinin vizyonunun olmadığını ve kendisinin misyonunun bulunmadığını görüyoruz.

BU KONUYLA İLGİLİ SAYIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZIN KAMUOYUNA BİR AÇIKLAMA YAPMASI GEREKTİĞİNİ BURADAN SÖYLÜYORUZ.

Bizler Ak Parti olarak her daim partisi ne olursa olsun tüm belediyelerin yanında olduğumuzu söylüyoruz. Bize projeyle geldiği halde, bu projeleri titizlikle destekleyeceğimizi siz basın mensuplarımız vasıtasıyla söylüyoruz. Biz özel idare zamanında köyler ve tüm ilçeler dahil 180 milyon lira ile tüm ihtiyaçları karşılıyorduk. Şimdi Büyükşehirin TESKİ ile bütçesi yıllık iki buçuk milyar lira yani iki buçuk katrilyon lira. Kimse bahane aramasın. Ödenek yok bahanesini açıkça anlayamıyorum.

BUNU SÖYLEYEN BİR İNSAN İŞ BİLMİYOR DEMEKTİR. DÜNYAYI BİLMİYOR DEMEKTİR.VİZYONER DEĞİL DEMEKTİR.YÖNETİCİLİK PARAYI KULLANMAYI BİLMEK DEMEKTİR.

Elinizdeki ile yapacağınız bütçe ve plan arasında kolorasyon olması lazım. Ama bu yoksa siz on milyar lira da verseniz bu parayı kullanamaz. Tekirdağ büyükşehir belediyesi ilk iki yılında kendisine gönderilen paranın bir kısmını kullanamadığı için göndermek zorunda kaldı. İş bilen bir ekibi yok çünkü. Artık vatandaş Büyükşehir belediye başkanının yaptığı şovlara kanmıyor. Sabahın karanlığında dolaşmayla, vatandaşın sofrasına misafir olup ekmeğine ortak olmayla, Allah kabul etsin ibadettir ama sabahları cami cami dolaşmayla halkı kandıramazsınız.

Halk artık bunları yemiyor” Dedi. Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın bu iddialara ne cevap vereceği ya da cevap verip veremeyeceği merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin