info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bağımlılıkla Mücadelede Tüm Tekirdağ El Ele Mücadele Ediyor

Bağımlılıkla mücadele kapsamında tüm kamu ve özel kuruluşlar,birlikte mücadeleye devam ediyor.

Bu bağlamda,Tekirdağ Valiliği bir basın açıklaması ile çalışmaları tüm kamuoyuna iletti.Yapılan açıklamada; “2017/23 Sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince 2018/2. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı 21 Mart 2018 tarihinde saat 10:00 da Tekirdağ Devlet Hastanesi 3. Kısım Eğitim Salonunda Tekirdağ Valimiz Sayın Mehmet CEYLAN Başkanlığında, Vali Yardımcısı Tayyar ŞAŞMAZ İl Jandarma Komutanı j.Alb. Şahin KARAKAŞ, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz BECERİR, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Haci Bayram ZENGİN ve Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısında Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Ülkü SELVİ, Tekirdağ Yeşilay Şubesi Başkanı Şener ÇELİKAYAR ve Halk Sağlığı Başkanlığında görevli Psikolog Mehmet Ali ERBAY Bağımlılıkla Mücadele konularında yapılan ve yapılacak olan faaliyetler hakkında sunum yaptılar.

Bağımlılıkla Mücadele çalışmaları kapsamında; İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla TEKİRA AVM önünde Yeşilay Derneği ile birlikte halkımıza sigarının zararları hakkında bilgilendirme, afiş broşür dağıtılması gerçekleştirilmiş olup; aynı gün Süleymanpaşa KETEM sigara bırakma polikliniğine gelerek sigara bırakan hastalarla günün önemi hakkında motivasyon eğitimi yapılmıştır. 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji haftasında Namık Kemal Üniversitesinde öğrenim gören 60 (altmış) öğrenci ile birlikte Halk Sağlığı Başkanı Dr. Haci Bayram ZENGİN’nin katılımlarıyla Uçmakdere parkurunda 19 km doğa yürüyüşü gerçekleştirilmiş olup; öğrencilere teknoloji ve internetin bilinçsiz kullanımının zararları hakkında bilgilendirme yapıldığı koordinasyon üyeleriyle paylaşılmıştır.

Toplantıda İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ait Hedef Olma Hedefsiz Kalma Projesi kapsamında 2015 yılında hizmet vermeye başlayan Narkotik Eğitim tırının İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı koordinasyonunda 23 Mart 2018 tarihinden itibaren 7 (yedi) gün süre ile İlimizde faaliyet göstereceği belirtilmiş olup; Narkotik Eğitim Tırında Sağlık Müdürlüğünde görevli personeller ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı 2 adet Uzman eğitimci eşliğinde 9. Sınıf ve üzeri öğrencilere uyuşturucunun zararları hakkında bilgi verileceği paylaşılmıştır.

Toplantının devamında konuşan Vali CEYLAN; Toplumumuzu ve özellikle gençlerimizi derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda güvenlik birimleri tarafından sürdürülen mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini belirterek, toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençliğimizi ve toplumuzu tehdit eden bu sorunun çözülmesi noktasında tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini belirtmiştir”Denilmektedir.

Kaynak : Murat Ürtekin