info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bir Otoparkı Açmayı Beceremediler

Vatandaştan İlginç Yorum; "Altı Kaval Üstü Şeşhane Misali"

Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı hiç bir işi tam yapamıyor. Bu kez de sözde otopark ve park alanı diye başladıkları eski belediye hizmet binası ve Zübeyde Hanım çay bahçesini içindeki ağaçlar ile adeta katledip, hiç bir işe yaramayan, kullanışsız.bir beton platform yarattılar. Aylardır halkı otopark ve park alanı yapacağız sözleriyle kandırıp, henüz hiç bir yeri bitmemiş yerin açılışını yapan Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak,herkesin alay konusu oldu.

Açılıştan sonra, her tarafta inşaat çalışmasının devam etmesi, yeni yapılan merdivenlerin daha şimdiden kırık olması, otoparkın içinin adeta bir şantiye ve çöplük olması, halen işçilerin çay-kahve yaptıkları su ısıtıcısının dahi aşağıda atıl bir vaziyette bulunması, engelli asansörü ve engelli platformu adına hiç bir şeyin bulunmaması, alanın betonlaşması, zeminin eğimli olması, hiç bir gölgelik alan ve yeşil ortamın bulunmaması tepki ve şaşkınlıkla karşılandı.

Albayrak'dan Ak Parti İl Başkanı Mestan Özcan'a Brifing Son günlerin en ilginç görüntüsü ise,Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak'ın, Ak Parti il başkanı Mestan Özcan'a alan hakkında bilgi vermesi, alanın miting için birlikte kullanılacağını söylemesi, son günlerde Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel ile yaşanan gergin yetki ve hizmet kavgasının sonlandırılması için her türlü gayret ve desteği gösterme teklifinde bulunması ilginç bir girişim olarak değerlendirildi.

Ak Parti il başkanı Mestan Özcan'ın, bu alanın eğimli olması sebebiyle mitinge uygun olmaması, en ufak arbedede tüm vatandaşların aşağı yuvarlanma riski olduğu, yeşillikten yoksun çıplak beton alan ve 250 araçlık bir otopark için bu alanın mahvedilmesine sıcak bakmadığı ifade edildi.

Tekirdağ halkı da, Gezi olayları ve ODTÜ ormanı için fırtınalar estiren Kadir Albayrak'ın Muratlı İnanlı çeşmesinde içkili lokanta için taze fidanları kesmesi, Süleymanpaşa'da sokağa adını veren asırlık Çınarın kesilmesinin ardından, Atatürk'ün annesinin adını taşıyan Zübeyde Hanım parkındaki ağaçları adeta katlederek beton bir alan yaratması, daha her taraf inşaat halindeyken havuzu bitirip başında açılış yapması, halkın tepkisini çekiyor.

Muratlı'da yarı Olimpik yüzme havuzunun ardından,otopark üzerinde havuz yapıp başında açılış yapması,vatandaşlar tarafından, "Albayrak'da nedir bu havuz merakı? yaşlılığını geçirecek havuz başları mı yapıyor?" türünde esprilere neden oluyor.

VATANDAŞ SORUYOR?

SAYIN ALBAYRAK,DAHA NE KADAR AĞAÇ KATLEDİP BETON İNŞA EDİP ŞOV YAPACAKSINIZ?

Olası belediye başkanı değişikliğinde, bu alanın tekrar düzenlenip, yeşillendirilerek, maliyet ve hizmet eksikliği hakkında soruşturma açılacağı konuşuluyor.

AÇIKLAMA; Altı Kaval Üstü Şeşhane Parçaları birbirine benzemeyen ve uygun olmayan, dolayısıyla bir işe yaramayan aparatlar hakkında veya giyim kuşam konusunda birbirine uymayan ve yakışmayan kıyafetler İçin altı kaval üstü şeş-hâne deyimini kullanılır. Vaktiyle bir avcının, yivlerin icadından sonra çifte (çift namlulu) tüfeğinin kaval tipi namlularının üst kısımlarını teknolojiye uydurmak için şeşhâne yivli namlu ile takviye ettiğine dair bir hikâye anlatılır. Hattâ bu uydurma tüfek öyle acayip ve gülünç bir görünüm almış ki diğer avcılar uzunca müddet kendisiyle alay etmişler ve "Altı kaval üstü şeşhâne / Bu ne biçim tüfek böyle" diyerek kafiyelendirmişler.

O günden sonra halk arasında bu hadiseye telmihen birbirine zıt durumlar için altı kaval üstü şeşhâne demek yaygınlaşmış ve giderek deyimleşerek dilimize yerleşmiştir. (Alıntı) 

Kaynak : Murat Ürtekin