info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cenap Kürümoğlu`ndan Basın Bayramı Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cenap Kürümoğlu, basında sansürün kaldırılış yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla basın emekçilerinin bayramını kutladı.

24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü kutlanan Basın Bayramı nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cenap Kürümoğlu, basının bir ülkedeki en önemli dinamiklerden birisi olduğunu ifade ederek bir kutlama mesajı yayınladı

Basının haber alma ve yayma özgürlüğünün, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarının en başında yer aldığını kaydeden Kürümoğlu halkın doğru ve tarafsız haber bir şekilde alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarının aynı zamanda demokrasinin güçlenmesinde önemi bir güç olduğunu aktardı.

Ulusal basının yanında, bölgelerimizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olunmasını sağlayan yerel basın ile çalışanlarının, halkın haberdar olmalarını sağlarken çok büyük sıkıntılar ve imkansızlıklar içinde büyük özveriyle görevlerini yerine getirdiğini anlatan Kürümoğlu, “Basınımız bu görevlerini yaparken doğru, yansız ve hızlı bir şekilde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulayarak kamuoyu oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek görevini yerine getirmektedir. İletişim organları günümüzde, her geçen gün daha da büyük bir önem kazanmaktadır. Basınımız bu alanda üstlenmiş olduğu sorumluluk misyonu, halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamaktadır. Bu ağır sorumlulukları karışışında, basın mensuplarımız, görevlerini yerine getirirken mesai mefhumu olmaksızın, zor şartlar altında, özveriyle ve meslek onurlarına yaraşır bir şekilde çalışmaktadırlar” dedi.

Basının demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunun altını çizen Kürümoğlu, “15 Temmuz’da milli irade ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsüne karşı basınımızın, ülkesi ve milleti için ne kadar önemli bir görev icra ettiğine hepimiz şahit olduk. Özellikle demokrasiye kast edenler, karşısında milletimizi ve darbenin ilk dakikalarından itibaren basınımızı bulmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, demokrasiye, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın ve basın kuruluşlarımızın 109 yıllık hür ve bağımsız meslek faaliyetlerini gönülden kutluyor, bu vesile ile Tekirdağ’da görev yapan yerel basın emekçilerine sevgi ve saygılar sunuyorum” sözlerini kaydetti.

Kaynak : Murat Ürtekin