info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHp Gençlik Örgütü Başkanı Anıl Aktaş, 1 Mayıs Bir Parti Veya Gurubun Değil, Herkesin Bayramıdır

1 Mayıs işçi bayramından sonra, basında gençlik teşkilatlarının organizasyonunun marjinal ve siyasi ideolojik olduğu ve revizyon yapılacağı yönünde çıkan haberler neticesinde bir basın açıklaması yaptı. Anıl Aktaş açıklamasında;

“1 Mayıs İşçi Bayramı, ideolojimiz ve eylemselliğimiz çerçevesinde değerlendirildiğinde sosyal demokrat kimliğimizin, tarihsel geçmişimizin ve devrimci geleneğimizin bir parçasıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sınıf bilinciyle, coşkuyla kutlanmıştır. Çorlu`da gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamaları konusunda basında yer alan CHP Çorlu Gençlik Kolları ile ilgili açıklama ve demeçleri üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Ayrıca yapılan açıklamalara hiç bir anlam verememekteyiz. Yapılan açıklamada; 1 Mayıs`a katılanlar sanki belirli bir toplulukla, belirli bir ideolojiyle fikir ve eylem birlikteliği içerisindeymiş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. 

Bu açıklamanın 1 Mayıs kutlamalarını marjinal hale getirmek isteyenlerle aynı doğrultuda olması biz gençler başta olmak üzere, bizim gibi birçok partilimizi de üzmüştür. 1 Mayıs kutlamaları hiçbir siyasi partinin ve kurumun tekelinde değildir. Bizim bakış açımız sınıf bilinciyle alanlarda işçilerle birlikte olmaktır. CHP Çorlu Gençlik Kolları olarak bizler, CHP Genel Merkezi`nden örgütlere gönderilen genelge gereği İl Başkanımız Sayın Recep Ökten tarafından örgütlerimize gönderilen "Parti örgütlerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına yoğun katılım sağlanması" noktasındaki 26.04.2016 tarihli ve 2016/51 sayılı yazısına dayanarak 1 Mayıs kortejine Türk Bayraklarımızla ve CHP flamalarımızla katılım sağladık. 

CHP Gençlik Kolları olarak kurumsal kimliğimizle alanlardaydık ve parti bayraklarımızın alanda olmasının tek "sorumlusu" olmaktan gurur duyuyoruz ve kendimize de övünç kaynağı olarak görüyoruz. İşçi hakları konusunda dünyada son sıralarda yer alan ülkemizde, bu kadar işçi ölümleri, iş kazaları yaşanırken 1 Mayıs`a katılmamak en hafif kelimeyle ayıptır. Kendi ayıbını örtmek için 1 Mayıs`ta gururla parti bayrağını elinde taşıyan genç arkadaşlarımız başta olmak üzere, il başkanımızın, korteje katılan belediye başkanlarımızın, ilçe başkanlarımızın, kadın kollarımızın ve her kademede görev yapan parti yöneticilerimizin suçlanmasını, zan altında bırakılmasını anlamsız ve yakışıksız buluyoruz. 1 Mayıs`a katılmak bizim tarihsel ve ideolojik sorumluluğumuzdur. Biz çok fazla bedel ödemiş bir partinin ve düşüncenin bugünkü genç filizleriyiz. Bahsettiğimiz konuda genel merkezimizin bir talimatı vardır fakat 1 Mayıs`a katılmak için genelge ve ya talimatlara da gerek yoktur. 

Zaten CHP Gençliğinin fikir ve eylemlerini resmi yazışmalarla ve genelgelerle kısıtlayamazsınız. Biz tüm yetki ve sorumluluğumuzu Atatürk`ün Gençliğe Hitabesi`nden ve Bursa Nutku`nda alıyoruz. Tüm CHP içerisinde siyaset yapan büyüklerimize de bu doğrultuda siyaset yapmalarını öneriyoruz. İkinci bir husus ise; "partinin yan kollarında revizyon yapma" noktasındaki söylemlerdir. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile partimiz de tekrar hayata geçirilen parti içi demokrasinin özellikle bazıları tarafından özümsenmesinin zaman alacağını biliyoruz. Hatırlatmak isteriz ki; bizler Genel Merkezimiz tarafından belirlenen Gençlik Kolları Kurultay takvimi kapsamında yaptığımız 14. Olağan CHP Çorlu Gençlik Kolları İlçe Kongresiyle örgütün iradesi sonucu göreve gelmiş bir yönetimiz. "Revizyon" kelimesinin hangi maksatla kullanıldığı algılayacak ve bilecek kadar süredir bu partinin içinde görev alıyoruz. Ve bilerek ve isteyerek diyoruz ki; örgütün iradesi ortadadır. 

Seçimle göreve gelerek, genç üyelerimizi temsil eden bir gençlik örgütü vardır. Örgütün iradesi sandığa yansımış ve ortaya çıkmıştır. Örgütün iradesini beğenmemek demokrasiye yakışmaz ama biz tekrar güven tazeleme noktasında sandık koyularak örgütümüzün terazisine çıkmaya da hazırız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da biz Atatürk Gençleri olarak 1 Mayıs`ta da, 19 Mayıs`ta da, 29 Ekim`de de, her bayramda bayraklarımızla meydanlarda olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin