info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Temiz Bir Çevre Sağlıklı Bir Şehir İçin Çalışıyoruz

Çorlu’da daha temiz bir çevre yaratmak için Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Belediye tarafından birçok proje hayata geçirilirken projelerin olumlu sonuçlar vermesi ise sevinçle karşılanıyor. Çalışmalar kapsamında tüketim sonucu oluşan plastik, cam, metal, kağıt ve karton gibi ambalaj atıklarının oluştukları yerlerde diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve sağlıklı bir geri kazanım sisteminin oluşturulması için, modern belediyecilik anlayışıyla hazırladığı geri dönüşüme destek kampanyalarına destek çığ gibi büyüyor.

Eğitimlerde Temiz Çevre Vurgusu Belediye tarafından çocuklara sosyal sorumluluk ile çevre bilinci kazandırmak ve aşılamak için eğitimler verilirken Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan eğitimler de ambalaj atıklarının çöp veya doğaya gelişigüzel atılmaması, okullarımızda işyerlerimizde ayrı toplanması ve geri kazanım noktalarına bırakılması gerekliliği vurgulanıyor.

Eğitim seminerleri sonucunda her dönem 2000 öğrenciye ulaşılarak çevre bilincinin erken yaşlarda oluşması ve öğrenciler aracılığıyla ailelerinin bilgilendirilmesi, böylece çevrenin korunması ve geri dönüşüme ilginin artması hedefleniyor. Çocuklardan Geri Dönüşüme Destek Ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için ilçe sınırları içerisinde bulunan okullarla seferber olan Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bu doğrultuda geri dönüşüme destek amacıyla Doğanın Pili Bitmesin sloganıyla başlatılan Atık Pil Toplama Yarışması ve Öğrenciler Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (AEEE) Topluyor sloganıyla Elektrik Atık Toplama Yarışması düzenliyor.

Bu yarışmalarla dereceye giren okullara çeşitli hediyeler veriliyor. Ayrıca muhtarlar aracılığıyla halkın da katılım gösterebileceği Muhtarlıklar Arası Elektronik Atık Toplama Yarışması düzenlenerek yarışma sonunda kazanan muhtarlarımıza da hediyeler takdim ediliyor.

Sarıkurt; Çevreye Duyarlı Olmaya Devam Edeceğiz Çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çevre konusunun öneminin altını çizerken havadan, karadan ve denizden çevrenin kirletildiğini gözlemliyoruz. Bizlerin ve gelecek nesillerimizin güzel bir çevrede temiz bir kentte yaşaması için çevre konusunda hizmetlerimize ve projelerimize hız kesmeden devam edeceğiz.

Yarının Çorlu’sunu bugünden koruyacağız. Belediyecilik anlayışımızda çevreye duyarlılık en öncelikli işlerimizden birisi olacaktır  şeklinde konuştu.

Kaynak : Murat Ürtekin