info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Üyeleri Osman Tunca İle Devam Dedi

Çorlu esnaf ve sanatkârlar kredi kefalet kooperatifi seçimleri gergin ve olaylı bir ortamda gerçekleşti. Divan seçimiyle başlayan gerginlik, tarafların birbirini ithamlarıyla devam etti.

Divan Başkanı Sınıfta Kaldı ve Krizi Tırmandırdı

Muhalif adayların divan listesine itiraz etmesi sonucu, değişen divan başkanı, âdeta ortamın gerilmesin katkıda bulundu. Gündeme uymayanlara fırsat veren ve tarafları idare etmeyi beceremeyen divan başkanı, hükümet temsilcisinin de bu kargaşada sinirlenerek tepki göstermesine neden oldu.

Bir diğer skandal da, her ilçede kredi kefalet kurumlarının ilçe kefalet kurum başkanına plaket takdiminin engellenmesine, divan başkanının sessiz kalmasıyla yaşandı. Aday tanıtımının ardından konuşan Başkan Osman Tunca yaptığı konuşmada; “Sizlere hizmet vermekten mutlu olduğum kooperatifimizin değerli ortakları; Son dönemde gerek basın yoluyla gerek sözle gerekse sosyal medya aracılığıyla birçok asılsız iddiayla sizlere birçok vaatlerde bulunulduğunu gözlemliyorum.

Kooperatifler, sizin kullandığınız kredilere kefalet eden kurumlardır. Kurum diyorum, çünkü sizlere yalan yanlış vaatlerde bulunurken buranın bir tüzüğü, yönetmeliği, ana sözleşmesi olduğunu, kısacası kooperatifin bir kurum olduğunu hatırlatmak isterim. Bizler, bu maddelerin gerektirdiği şekilde ve bunlara uyarak sizlere hizmet vermekle yükümlüyüz. Kurumumuz, kooperatifin mevzuatına göre çalışır. Bu mevzuatı azaltacağını veya kaldıracağını vaat edenler, kooperatifçiliği ve ana sözleşmeyi yok sayıyor ve esnafımızın akıllarıyla dalga geçmekten başka bir şey yapmıyorlar” Dedi.

Seçime, diğer ilçe kredi kefalet seçimlerinin aksine hiçbir belediye başkanı katılmazken, sadece Ak Parti milletvekili Metin Akgün, il başkanı Cüneyt Yüksel ve ilçe başkanı Kerim Atalay ile CHP ilçe başkanı Yıldıray Arıcı katıldı. Kargaşa ve kötü divan yönetimi nedeniyle akşam saatlerine kadar süren seçimde, kazanan yine eski Başkan Osman Tunca oldu.

Kaynak : Murat Ürtekin