info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Seymen Mahalle Muhtarı Aydın Dinler; Meralar Köylünündür, Sanayi Sitesi İstemiyoruz

Seymen köyü muhtarı, mahallelerinin merasın yapılması düşünülen sanayi sitesine mahalle olarak karşı olduğunu söyledi.

Aydın Dinler; “Bir süredir Çorlu’da Tekirdağ’da basında konuşulan Seymen Mahallesine yapılmak istenen Sanayi Sitesi için basını ve kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Ben Seymen Mahallesi Muhtarı olarak bu sanayi sitesi ile ilgili bilgileri sadece basından, eş dosttan duyuyorum. İlgili kurumlardan tarafımıza herhangi bir yazı herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Bu durumlar beni ve köylümüzü olumsuz etkilemekte. 

Sanayi Sitesi Merayı Yok Edecek Hayvancılık Bitecek Biz Seymen Köyünde tarım ve hayvancılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Bize bu mera dedelerimizden miras kaldı. On yıllardır biz bu merada hayvanlarımız otlatıyoruz ve ot ihtiyacımızı karşılıyoruz. Köyümüzde hali hazırda 3 bin baş küçükbaş bin tane büyükbaş hayvan mevcuttur. İki yıldan beri Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gübre atılmaktadır. Şimdi bu sanayi sitesi bu meraya kurulursa bizler ne yapacağız. Hayvancılığımız bitmeyecek mi? Köylümüz ne ile geçimini sağlayacak. Hayvancılık yapılmaz ise bu et fiyatları nasıl düşecek. Bundan Çorlu halkımızda olumsuz etkilenmeyecek mi? 

Bu sorularımızın cevabını Sanayi Sitesini kurmak isteyenler cevaplasın. 938 Dönüm Mera Yok Edilmesi Planlanıyor. Burada amaç toprağın, suyun, havanın dengesini bozmaktır. Her şey para kazanmak değildir. Burada toprağımız, yeraltı suyumuz ve havamızın dengesi bozulacaktır. Toprak bir kere kaybedildiği zaman bir daha geri kazanılmıyor. 

Bunu yaparken yüzbinlere düşünmek gerekir. Buralarda yarın çocuklarımız hayvancılık yapacak buralarda yaşayacak. Amaç acaba köylüyü mü bitirmektir. Bunu merak ediyoruz. Yapılmasını istemiyoruz. Ve Karşı Çıkacağız Şu anda bu sanayi sitesinin Seymen Köyüne kurulması bir söylenti de olabilir. Bunun için adımlar atıldığı kooperatifin kurulduğunu biliyoruz. Henüz netleşmiş bir durum yok. Yalnız herkes şunu çok iyi bilsin ki, Seymen Köylüsü bunu istemiyor. Söylentisi dahi bizleri çok rahatsız etti. Yarın bunlar yapılmaya kalktığı zaman karşısında kocaman bir köyü bulacaklar. Bunun yapılmasını önlemek için elimizden geleni yapacağız. Bizlerin merasına dokunmayın. 

Bizler üreticiyiz. Bizler üretmez isek şehirdeki insanlar ne yiyecek. Bunu iyi düşünsünler. Bu yere illaki bir şey yapılacaksa içinde hayvanların yaşadığı doğal yaşam alanları ile ilgili projeler yapılabilir. Her yer betonlaştı bari buralar güzel kalsın. Artık grileşmeye, betonlaşmaya karşı durmamız gerekiyor. Bu Konuyla İlgili Herkesten Destek İstiyoruz. 

Tekirdağ’daki milletvekillerimiz, Büyükşehir ve Çorlu Belediye Başkanlarımızın ve Demokratik Kitle Örgütlerimizin bize destek vermesini ümit ediyoruz. Burası sadece bizi ilgilendiren bir yer değildir. Üretim, hayvancılık doğa herkesi ilgilendiren bir durumdur.”Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin