info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Verem Savaş Derneği Veren Hastalığa Karşı Halkı Uyardı

Çorlu Verem Savaş Derneği Verem Savaş Haftası olması dolayısıyla halkı verem hastalığına karşı uyardı.

Ocak ayının ilk haftası olan verem savaş haftası ile ilgili dernek bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Verem Savaş Derneği ilköğretim çağındaki çocukları bilgilendirmek için Çorludaki okullara bilgilendirme afişi astı. Çorlu Atatürk Meydanında büyük bir pankart asarak anne babaların zamanında çocuklarına verem aşısı yaptırması konusunda uyardı. 

 Verem Savaş Derneğine Gereken Önemi Tekrar Kazandıracağız. Verem Savaş Derneği Başkanı Selçuk Köse dernek çalışmaları ve verem savaş haftasıyla ilgili şunları söyledi. Köse “öncelikle derneğin yönetimine geleli çok kısa bir süre oldu, öncelikle daha önce Verem Savaş Dispanseri olarak kullanılan yerin tadilatına başladık. Bilindiği gibi burası harabe haline gelmişti. Şimdi oranın tadilatında epey yol kat ettik. Dernek yerimizi buraya taşıdık. Derneğimize güzel bir ofis kurduk. Üyelerimizle zaman zaman bir araya geliyoruz. Verem konusunda neler yapılabilir, doktorlarla bu konuda görüş alışverişinde bulunuyoruz. 

Derneğimiz uzun zamandır atıl durumda bırakılmıştı. Bunu gidermek istiyoruz. Çünkü verem savaş dernekleri son derece önemlidir. Topluma, milletimize faydalı derneklerdir. Biz bu bilinçteyiz. Bu bilinçle de hareket edeceğiz.” dedi. Konuşmasını sürdüren Selçuk Köse şöyle devam etti. “Eskiden olduğu gibi dernek bünyemizde tekrar bir dispanser kurmayı hedefliyoruz. Verem Savaş Dispanseri uzun yıllar Çorlulu, Tekirdağlı yurttaşlarımıza hizmet verdi. Tekrar vatandaşlarımıza hizmet vermesini istiyoruz.” Dedi. 

Verem Hastalığına Karşı Halkımız Dikkatli Olmalıdır. Çorlu Verem Savaşı Derneği Başkanı Selçuk Köse Verem Savaş Haftası ile ilgili şunları söyledi. “Verem kalıtsal değil, bulaşıcı bir hastalıktır. Eskiden bu hastalığa ince hastalık derdi. günümüzde bu hastalık en azamiye indirildi. Fakat bulaşıcı bir hastalık olduğu için çok dikkatli olunmalı. 

Çocuk yaştayken mutlaka BCG aşısının yapılması gereklidir. Biz Çorlu Verem Savaş Derneği olarak bu bilinci artırmak için Pankart afiş çalışması yaptık. Çorludaki okullara afişlerimizi astık. Çorlunun en işlek meydanı Atatürk Meydanına bir tane pankart yaptırdık. Amacımız halkımız bu hastalığa karşı duyarlı olsun.” Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin