info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Derneği Fesheden Teksad Dernek Başkanı Celal Çalık Sert Konuştu

Ne Süleymanpaşa, Nede Büyükşehirden Destek Görmedik

Tekirdağ’ın tek Edebiyat Kültür Sanat Derneği, Süleymanpaşa ve Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin destek ve ilgisizliğinden feshedildi. Fesih esnasında sert konuşan TEKSAD başkanı Celal Çalık, “bu derneği kurarken, edebiyat, kültür, sanat ve müzik adına ne varsa, bu konuda başarılı Tekirdağlı sanatçıları bir araya getirerek kendi sanatçımıza sahip çıkmayı hedeflemiştik. Ne yazıktır ki, bu konuda ne Süleymanpaşa belediyesinden ne de Tekirdağ Büyükşehir belediyesinden destek göremedik.

Ufak tefek etkinlikler oldu ve bu etkinlikte bu belediyeler yanımızda yer aldı. Fakat bunda da sadece kendi DERNEĞİMİZ İKİNCİ PLANDA BIRAKILDI. HER ŞEY BELEDİYE LOGOLU OLDU. BİR DERNEK BİNASI BİLE VERMEDİLER. Bir etkinlik yapmaya niyetlendiğimizde, ne bir araç verdiler ne de Tekirdağ’ı Edebiyat Kültür Sanat anlamında temsil ettiğimiz halde bir dernek binası verdiler.

BİZE BİR HAYIRSEVER DERNEK BİNASI VERDİ, ONLAR DA YERİ MÜTEAHHİDE VERDİKLERİ İÇİN ÇIKMAK ZORUNDA KALDIK.

NE ACIDIR Kİ, DERNEĞİMİZİN FESİH TOPLANTISINI DAHİ BAŞKA DERNEK OFİSİ ÖNÜNDE YAPMAK ZORUNDA KALIYORUZ.

Yolumuza bundan sonra grup olarak devam edeceğiz.”Dedi. DİVAN BAŞKANI METİN GÖKTAŞ; “BU TEKİRDAĞ İÇİN KARA BİR LEKEDİR” Divan başkanı Metin Göktaş da çok ağır konuştu; “Tekirdağ’da TEKSAD DERNEĞİ FESHOLMUŞ. YAZIKLAR OLSUN. Tekirdağ’da şairler ve yazarlar derneği olmadığını düşünemiyorum.

Bu derneğin en kısa zamanda tekrar kurulmasını temenni ediyorum. Maddi ve manevi desteği olmayan hiçbir dernek başarıya ulaşamaz. BU DERNEĞİN KAPANMASI TEKİRDAĞ İÇİN BİR KARA LEKEDİR" Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin