info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı 12. Toplu Sünnet Şöleni Yapıldı

Kapaklı Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen toplu sünnet şöleninin 12.’si 26 Ağustos Cuma günü eski belediye meydanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Programa CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekman, Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Belediye Meclis üyeleri, Kapaklı Samsunlular Dernek Başkanı Mustafa Önder, Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve birçok davetli katıldı.

Binlerce Kapaklı’lı ise şölen başlamadan önce konser alanında yerlerini aldılar. MEVLİT OKUTULDU Şölen öncesi saat 17.30’da Recep Güven Parkında sünnet olan çocuklar ve 15 Temmuz darbe girişiminde ve son günlerde terör saldırılarında şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Mevlidin ardından protokol üyelerinin ve sünnet olan çocuklarının ailelerinin katıldığı konvoy gerçekleştirildi.

Belediye önünden başlayan konvoyda 250’ye yakın araç yer alırken, 1 saatlik konvoyun ardından sünnet olan çocuklar ve protokol üyeleri kent meydanına geçtiler. Etkinlikler kapsamında Jonglör Gösterileri İle Kaan ve Erkan Öbüs sünnet olan çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Gecede yerel şarkıcılar Serkan Dumlu, Tuğçe Haşimoğlu ve Gökhan Meneşe sahne alırken, Sünnet olan 250 çocuğa belediye başkanı İrfan Mandalı ve protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

Şölende konuşan Belediye başkanı İrfan Mandalı, “Bugün mutlu bir tablonun 12 incisini yaşıyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz sünnet şölenimizde bu yıl 250 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Onların heyecanlarına ve mutluluklarını ortak olduk. Amacımız çocuklarımızı mutlu bir şekilde yarınlara taşımak, onların mutlu olduğu bir Kapaklı yaratmak ve ülkemizin, milletimizin yarınlarına sağlıklı nesiller yetiştirmektir. O bakımdan çocuklarımıza hizmetin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Bu akşam burada yerel sanatçılarımız ve sizlerle birlikte çocuklarımızın sünnet düğünlerini yapacağız.

Hep birlikte kınalarını yakarak yavrularımızın sünnet düğünlerini gerçekleştireceğiz. Örf ve adetlerimize göre bir sünnet düğünün gereği neyse onu yapacağız. Hepinizin bildiği ülkemiz zor günlerden geçiyor fakat amacımız burada eğlenmekten öte yavrularımızın ömürlerinde 1 defa olan sünnet düğünlerini yaparak onları mutlu etmek heyecanlarına ortak olmak ve bu özel günlerinde onları yanlız bırakmamaktır. “ dedi.

“ASLA HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR”

15 Temmuz gecesi Fetö terör örgütüne mensup bir grup teröristin demokrasimizi hedef alarak darbe girişiminde bulunduğunu söyleyen başkan Mandalı, “Ancak milletimiz ve yine ordumuzun içerisindeki Atatürkçü subaylarımızın kararlı duruşu sayesinde hedeflerine ulaşamamışlardır. Bu alçak girişimin yanı sıra yine neredeyse son günlerde her gün artan terör eylemleriyle askerimiz, polisimiz ve vatandaşlarımız hedef alınmaktadır. Yüce Türk Milleti, Birlik ve beraberliğimize kast eden bu alçak gruplara en güzel cevabı yine meydanlarda sergilediği dik duruşuyla göstermiştir.

Bu birlik ve beraberlik ruhu milletimizde olduğu sürece bu alçaklar asla ve asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum; Türkiye’yi bölemeyeceksiniz, Devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaksınız, tarihi şanla, şerefle dolu Türk Milleti, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gösterdiği inkilaplarının izinden ayrılmayacak ve ülkemizi daima yaşatacaktır. Bu vesile ile gerek 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde, gerekse son günlerde yaşanan alçak terör saldırılarında hayatını kaybederek şehit düşen vatandaşlarımıza, askerlerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi.

“AYNI AŞK VE HEYECANLA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Mandalı, “Sizlerin güveni ve desteği ile göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemize ve siz değerli vatandaşlarımıza hizmet etme gayreti içerisinde olduk. Yine bu kapsamda Kapaklımızı daha güzel, daha modern ve çağdaş bir kimliğe kavuşturmak için ilçemiz genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimizin ortak kaygısı Kapaklı’nın ve halkımızın çıkarlarıdır. Bütün çabamız, halkımızın bize verdiği görevi en iyi biçimde kullanmak ve elimizde taşıdığımız hizmet bayrağını en yukarılara taşımak içindir. İktidarıyla, muhalefetiyle bütün Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımın da aynı bilinçle görev yaptığına yürekten inanıyorum.

Bildiğiniz üzere 30 Mart 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Büyükşehir kanunu ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi oldu. Bu kapsamda İlçe Belediyelerinde de birçok değişiklik meydana geldi. Bu nedenle geride bıraktığımız yaklaşık 2 buçuk yılı Büyükşehir Belediyesi ile entegre olma çabası içerisinde geçirdik. Bazı yetkilerimiz Belediye olarak elimizden alınmasına rağmen bu durumu sizlere yansıtmama gayreti içerisinde olduk. Gerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarla, gerekse Belediyemizin bizzat gerçekleştirdiği projelerle, Kapaklımızı sizlerin hakettiği örnek ilçe konumuna getirmek için çalışmalarımıza ara vermeden aynı aşk ve heyecanla devam ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.

“YETERİNCE YATIRIM ALAMADIK”

Kapaklı’nın hükümetten yatırım alamadığını ifade eden Mandalı, “Ancak ilçe olan Kapaklımız maalesef aradan 2 buçuk yıl geçmesine rağmen henüz hak ettiği devlet yatırımlarını alamadı. Bu vesile ile bir kez daha buradan yetkililere seslenmek istiyorum, Nüfusu 100 bini geçen Kapaklımıza yakışan modern bir Devlet Hastanesi istiyoruz, Adliye, Vergi Dairesi, Üniversite gibi de ilçelerin olmazsa olmazları olan kurumların acil bir şekilde ilçemizde faaliyete geçmesini istiyoruz. Kaybedecek zamanımız yok Çünkü; Kapaklımız, 81 vilayetten insanı bünyesinde barındıran, 100 bini aşan nüfusu ile Türkiye’de birçok ilçeden daha kalabalık bir kent haline gelmiştir.

 

'' MARKA HALİNE GETİRDİK''

Belediye hizmetlerinin en verimli biçimde halkımıza sunulması konusunda başarılı örnekler ortaya koyuyoruz. Büyükşehir düzenlemesi sonrası mahalleye dönüştürülen kırsal bölgelerle birlikte 3.500 hektardan 20.000 hektara yükselen Kapaklı Belediyesi’nin hizmet ve sorumluluk alanında her yere hizmet götürme çabası içerisindeyiz. Yapmış olduğumuz hizmetlerle varlığımızı Trakyamızın dört bir yanında duyurarak Belediyemizi bir marka haline getirdik.Çünkü Biz insanlarımızı seviyoruz. Her şey insanımızın mutluluğu için. Bütün hizmetlerimizin temelinde insan sevgimiz var. Sevginin olduğu yerde, mutlaka başarı da vardır.

Bu inanç ve düşünceyle çalışıyoruz. Daha yapacak çok işimiz olduğunun farkındayız, aynı aşk ve heyecanla daha çok çalışarak hizmetlerimize devam edeceğiz.” Dedi. Başkan Mandalı Sözlerini Cahit Sıtkı Tarancı‘nın “Memleket İsterim” isimli şiirinin dizelerini okuyarak sonlandırdı.

Kaynak : Murat Ürtekin