info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı Belediye Zabıta Ekipleri Fırın Denetimlerine Devam Ediyor

Kapaklı Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelinde faaliyet sürdüren fırınlarda ekmek gramajı , terazi , ruhsat ve hijyen denetimlerini sürdürüyor.

Halk sağlığını korumak ve halkın daha temiz ve güvenilir gıdaya ulaşması için Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelindeki fırınları mercek altına almaya devam ediyor. Fırınlarda ekmek üretim koşullarını denetleyen ekipler, iş yerlerinin genel hijyeni, üretimde kullanılan hammaddelerin uygunluğu ve ekmek gramajlarını kontrol etti.

Bazı iş yerlerinde tespit edilen uygunsuzluklarla ilgili tutanak tanzim edildi. Denetimlerde; halk sağlığına tehdit eden hiçbir olumsuzluğa geçit verilmezken, işletmelere ait iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olup olmadığı da kontrol ediliyor. Denetimlerde kurallarına uymayan işletmeler uyarılırken, uyarı alan işletmelere, ikinci kez kural ihlali yapması halinde cezai işlem uygulanacağı bildiriliyor.

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI konuyla ilgili yaptığı açıklamasında , "Halkımızın sağlığını korumak amacıyla fırınlarda hijyen kurallarına uyulmayan bir konu olup olmadığını denetledik. Özellikle fırın işletmecilerini temizliğe en iyi şekilde uymaları konusunda uyardık. Ayrıca her fırında ekmek gramajlarında eksiklik olup olmadığını kontrol ettik" dedi.

İlçe genelinde denetlemelerin devam edeceğini belirten Başkan Mandalı, "Kurallara uyan fırın işletmecilerimize teşekkür ediyorum. Belediye olarak sık sık denetim yapıyoruz. Kurallara uymayan işletmelere ise gerekli cezaları uyguluyoruz. Bundan sonrada yine denetimlerimiz sürecek. Vatandaşlarımız rahatlıkla ekmeklerini yiyebilir. Şüphelendikleri bir konu olduklarında 444 80 59 'dan 153 Zabıta müdürlüğümüzü hattımızı arayarak şikayetlerini bildirebilirler. Halkımızın sağlığı her şeyden önde geliyor bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz" dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin