info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı`da Kurban Satış Yeri Hazırlanıyor

Kapaklı ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Atatürk Mahallesi Aşıklar Sokak üzerinde bulunan 1578 ada (Kapaklı İlçe Mezarlığı yanı) geçici kurban satış yeri olarak belirlenmiştir.

KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

Geçici kurban satış yeri yanı, Cumhuriyet Mahallesi Çamlıca Öğrenci Yurdu kesim yeri, Atatürk Mahallesi Şehitler Camii yanı, İsmetpaşa Mah. Emlak konutları Çınar 4-5 Blokları altı, Cumhuriyet Mah. Belediye Garajı, Karaağaç Mah. Belediye Garajı kurban kesim yerleri olarak belirlenmiştir.

17 AĞUSTOSTA GİRİŞ İZNİ VERİLECEK

Anadolu’dan Trakya’daki iller ile İstanbul ili Avrupa yakasına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2010/7 2010/13 ve 2013/16 Trakya’ya yapılacak Canlı Kurbanlık Hayvan sevkleri genelgeleri kapsamında uygun şartları taşıyan kurbanlık hayvanların sevklerine 17.08.2017 tarihinden itibaren başlanacaktır. Kurban satış yerlerine getirilen kurbanlık hayvanların il içi hareketlerinde sığır cinsi hayvanlarda pasaport, koyun ve keçi türü hayvanlarda nakil belgesi; iller arası hareketlerinde ise veteriner sağlık raporları, pasaport/nakil belgeleri kontrol edilerek belgeleri tam olanların 17.08.2017 tarihinden itibaren girişine izin verilecektir.

YER KİRALAMAK İSTEYENLER ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURACAK

Küpelenmemiş ve kayıt altına alınmamış hayvanların kurban satış yerlerine girişlerine müsaade edilmeyecektir. Belirlenen kurban satış ve kesim yerlerinde 2017 yılı Kurban Hizmetlerinin uygulanmasına Dair Tebliğ ve komisyon kararları çerçevesinde kontrol ve denetim yapılacaktır. Geçici kurban satış yerinden yer kiralamak isteyenlerin Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kaynak : Murat Ürtekin