info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kızılay Kan Bağışçılarına Madalya Töreni Düzenledi

Türk Kızılayı,Tekirdağlı kan bağışçılarına teşekkür etmek ve kan bağışını teşvik etmek için madalya töreni düzenledi.

Kızılay'ın Tekirdağ'ın her köşesinde kan temin etme işini başarıyla yerine getiren emektarı Doktor Metin Karadağ moderatörlüğünde gerçekleşen törene, Kızılay'ın üst düzey yetkilileri, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Süleymanpaşa belediye başkan yardımcısı Hüseyin Uzunlar ve birçok siyasetçi katılırken, böyle önemli ve toplumsal organizasyona Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak'ın katılmaması,bağışçılar arasında, " başkan bir açılış, eğlence veya festival olsa gelirdi. Hayırlı bir işi için olduğundan gelmedi herhalde " yorumlarına neden oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan Doktor Metin Karadağ; " insanları yaşam seviyesine kavuşturan, ülkesini ve insanları seven, sorumluluk sahibi, hiç bir karşılık beklemeyen siz kan bağışçılarımıza, onlara ulaşmamıza vesile olan kurum ve kuruluşlarımıza, hayatları kurtulan insanlar adına şükranlarımızı sunmak üzere düzenlediğimiz törenimize hepiniz hoşgeldiniz. Tüm Dünya'da olduğu gibi, Dünya gönüllü kan bağışçılar gününde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Ülkemizde de bu etkinlikleri Türk Kızılayı gerçekleştirmektedir. Türk Kızılayı olarak siz gönüllü kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla, belirli kan bağışı sayısına ulaşan vatandaşlarımızı, madalya ve plaketlerini vermek üzere buraya davet ettik. Son 10 yıllık zaman diliminde, Tekirdağ il sınırları içerisinde toplam yıllık kan bağışımız 8 bin civarındayken, bugün yıllık kan bağışı miktarı 40 binlere sizin sizin sayenizde ulaşmıştır. Bu yüzden düzenli ve gönüllü kan bağışçılarımıza, destekleriniz için sizlere ayrıca teşekkür ediyoruz. Yıllardır bağışlarınız ile size minnetlerimizi sunma şansını verdiğiniz için kurumumuz ve personelimiz adına hepinize saygı, sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum" Dedi.

Ardından söz alan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, " Kızılay için o kadar çok söylenecek şey var ki,Kızılay için çocukluğumuzun efsane kurumlarından bir tanesi diyebiliriz. Ellili yaşlarda olanlar bilir ki, Kızılay çocukluğumuzun da kahramanıdır. PTT gibi, Kızılay gibi kurumlar, ülkemizin efsane kurumlarındandır. Son yıllarda Dünyanın her tarafında Kızılay'ı görüyoruz. Dünyada hayat kurtarmaktan daha güzel bir şey olamaz. Bugün yapılan bu organizasyonun amacı, kan bağışını özendirmek ve teşvik etmektir. Fakat zaten Türk halkı her daim yardımsever olduğu için, bu gibi hayırlı işlere hep destek vermiştir.

Bir insan yılda ancak 4 defa kan verebiliyor. 45 defa kan verenleri duyunca, memnuniyet duyarken, o kişilere minnet duyuyoruz. Çünkü 45 defa kan veren kişi, 10 yıldan fazla süredir kan veriyor demektir. Bağışçıların sayısının artması temennisiyle, hem bağışçılara hem Kızılaya desteklerinden dolayı hem de basın mensuplarına bu Pazar gününde vatandaşı bilgilendirip Kızılaya kan bağışını teşvik edici haber yaptıkları için teşekkür ediyorum" Dedi.

Konuşmaların bitiminde, bağışçılara madalya ve plaketleri verilirken, program toplu hatıra fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin