info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkarada Hürriyet Caddesi Yol, Kaldırım ve Meydan Peyzaj Düzenlemesi Proje Sunumu Gerçekleştirildi

Hürriyet Caddesi'nin Yol, Kaldırım ve Meydan Peyzaj Düzenlemesi proje sunumu 11 Şubat 2016 Perşembe günü saat 10.00'da Malkara Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıya; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı, İsmail Akkaya, Belediye Meclis Üyelerinden Volkan Soğancılar, Malkara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erhan Bingül, Zabıta Müdür Vekili Ercan Doğan, PTM Proje Tasarım Merkezinden Peyzaj Yüksek Mimarı Engin Aktaş, Hürriyet Caddesi esnafları ve basın mensupları katıldı. 

Toplantıya katılanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Hürriyet Caddesi'nin Yol, Kaldırım ve Meydan Peyzaj Düzenlemesi konusunda siz Hürriyet Caddesi esnaflarıyla toplantı yapalım istedik. Arkadaşlarımız projeyi hazırladı. Biz proje üstünde bir kaç defa görüştük ve bir kaç defa revize ettik. En son halini şimdi sizlerle konuşacağız, sizin söylemek istediğiniz öngördüğünüz bir aksilik varsa, değişmesini istediğiniz bir şey varsa onları da dinleyeceğiz. Daha sonra ihale aşamasına gelecek. Neyi nasıl yapacağımıza bugün karar vermemiz lazım. İhaleye çıktıktan sonra müdahale etmek ciddi anlamda zor oluyor. Bugün hep beraber projemize bakalım, sizlerin fikirlerini alalım ve ondan sonra projeyi revize edip eğer bir aksilik olmazsa Şehitlik Caddesi’ndeki gibi bir takvimle başlayıp bitirelim. Yani Nisan ayının sonuna doğru başlayıp Temmuz başı ya da Temmuz ortasında bitecek bir iş planı düşünüyoruz. TREDAŞ’la bununla ilgili görüşmemizi yaptık. 

Onlarda da Hürriyet Caddesi’nde enerji hatlarının yer altına alınacağını söylediler. Projeyi gösterimini yapalım, ondan sonra konu hakkında konuşalım. Daha önceden Tevfik Bey Caddesi ile Şehir Parkının oraya da bu proje kapsamında yolu döndürmeyi düşünmüştük ama onu önümüzdeki yıla bırakacağız. Şadırvanın orada yayalaştırma projesini bitireceğiz.” dedi. Kendini tanıtarak sözlerine başlayan Peyzaj Yüksek Mimarı Engin Aktaş ise; “Başkan Bey’in de söylediği gibi bir kaç alternatifli önerilerden sonra projemizde son noktaya geldik. Sizlerin de önerilerini, değerli fikirlerini alıp sonlandırmayı düşünüyoruz. Şadırvan Meydanıyla ilgili öngördüğümüz caddenin en fazla kullanılabilecek alan olması. Burayı daha çok halkın faydalanabileceği ufak bir meydan havası yaratmaya çalıştık. İçerisinde su oyunları ve kuru havuzlar olan şadırvan kimliğini de devam ettirmesi için insanların oturarak izleyebileceği su öğesi ile desteklemeye çalıştık. 

Caddemizde araç yolunu tek aracın geçebileceği 3,5 metrelik bir genişlik bıraktık. Bu 3,5 metreden sonra sağ ve sol kalan kısımlarda kaldırımları yayaların daha rahat hareket edebileceği eşit bir mesafede bırakmaya çalıştık. Caminin önünde cenaze arabasının durabileceği tek araçlık bir araç cebi var. Kaldırımlar 10 - 15’lik bordür ile yukarıda boydan boya belirli alanlarda yağmur ızgaraları ile suları yer altına almayı hedefliyoruz. Caddede uygun olan alanlarda bir veya iki aracın park edebileceği araç cepleri, çok sık olmamak kaydıyla çift taraflı aydınlatma elemanları, ihtiyacın olduğu alanlarda oturma birimi tasarladık. Malzeme olarak da granit ve bazalt ağırlıklı... Görme engelliler için kırmızı bir tuğladan görme engelli iz taşı da yer alacaktır.” diyerek sunum eşliğinde projenin genel planı, meydan planı ve yol detay anlatımları yapıp proje hakkında bilgiler verdi. 

Sunumda Hürriyet Caddesi Yol, Kaldırım ve Meydan Peyzaj Düzenlemesi projesinden öneri görünüşler, perspektif 3D kesitler, öneri plan ve kesit modelleri projenin mimarı Engin Aktaş tarafından bilgiler eşliğinde toplantıya katılanlarla paylaşıldı. Proje sunumu toplantısı soru cevap şeklinde fikir alışverişinin yapılmasının ardından son buldu.
Kaynak : Murat Ürtekin