info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı - Çorlu Şoförlerinden Tepki

Ukome Devletin Belgesini Tanımıyor mu?

Muratlı - Çorlu güzergahında yıllardır taşımacılık yapan Çorlu - Muratlı minibüs taşıyıcıları kooperatifi, ULAŞTIRMA BAKANLIĞININ VERMİŞ OLDUĞU BELGE İLE, 40 YILDIR MURATLI - AŞAĞISEVİNDİKLİ - YUKARISEVİNDİKLİ - VAKIFLAR,ULAŞ - MARMARACIK GÜZERGAHINDA YOLCU TAŞIYOR.

Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak'ın yönetmekte olduğu UKOME, ULAŞTIRMA BAKANLIĞININ VERMİŞ OLDUĞU GÜZERGAH BELGESİNİ YOK SAYARAK, VAKIFLAR'DAN YOLCU ALMAYI BU KOOPERATİFE YASAKLADI.

GEREKÇE DE, HENÜZ YENİ KURULMUŞ VAKIFLARDAKİ KOOPERATİFE KAZANÇ SAĞLAMAK.

Kooperatif şoförleri, " biz 40 yıldır Ulaştırma Bakanlığının verdiği güzergah belgemizle bu güzergahta yolcu taşıyoruz. Yolcular da alışmış.araca biniyorlar ve Vakıflar'a gitmek istiyorlar. Bizi tercih ettikleri için insanları arabadan indiremeyiz. Bazen de Muratlı'dan gelirken, Vakıflar'da yolcu bizimle gitmek istediğini söylüyor ve aracı durduruyor. Bu sefer Büyükşehir zabıtası bize ceza kesiyor. Benim güzergahımda bana neden ceza kesiyorlar. Koskoca Ulaştırma Bakanlığının onay belgesini, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devletinin verdiği belgeyi tanımıyorlar.

Hafta sonları taşımacılık yapmayan bu kooperatif yolcuları mağdur ederken neden ceza kesmiyorlar?

Biz kime inanacağız, kime güveneceğiz?" diye tepki gösteriyorlar.

Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak'ın bu şoförlerin feryadına daha ne kadar duyarsız kalacağı, şoförler odası başkanının bu mağduriyete ne zaman müdahale edeceği merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin