info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`da Hasta Köpekler Cirit Atıyor, Halk Tedirgin

Muratlı’nın hemen her sokağında her caddesinde hatta çarşının göbeğinde her dükkânın önünde sokak köpeklerine rastlamak mümkündür.

Bu köpekleri defalarca gündeme getirmemize rağmen, Muratlı belediyesinin bu konuda hiçbir somut adım atmaması, Muratlı halkının tepkisini çekmeye devam ediyor. 

SON ZAMANLARDA, HASTALIKLI KÖPEK SAYISINDA ARTIŞ GÖZLENMESİ, KORKU VE PANİĞE NEDEN OLMAKTADIR. 
Bu konuda başta işyeri sahipleri olmak üzere, vatandaşlar, belediyenin hiçbir çalışma yapmamasına karşı, “bu ilçede sadece köpeklerin mi yaşamaya hakları var? Biz, köpek korkusundan ailemizi alıp sokakta dolaşamaz hale geldik. Çocuğumuz okula köpek korkusuyla yalnız başına gidemez hale geldi. Bu işe el atacak bir yetkili yok mu?”diyorlar. Sokaklarda dolaşan bazı köpeklerin kulaklarında, rehabilite edildiğinin işareti olan plastik etiketler olmasına rağmen, bu köpeklerin çeşitli hastalıkları taşıması, halkta bir korku ortamı oluşturmuş haldedir. 

Her ne kadar İlçe tarım müdürlüğüne bağlı ekipler bu köpekleri kuduz aşısı ile zararsız hale getirmeye çalışsa da, sokak köpeklerinin hastalıktan arındırılmaması ve rehabilite barınaklarının kurulmaması, Muratlı halkının belediyeye karşı tepki göstermesine neden olurken, Muratlı belediyesinin bu köpeklerin toplanması ve bir barınak sağlamaması sorumlu belediyecilik anlayışı açısından olumsuz örnek oluşturmaya devam ediyor.
Kaynak : Murat Ürtekin