info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`lı Ressam Eylem Çalışkan Bulgaristan`da Gururumuz Oldu

Ressamımız Eylem Çalışkan, Ardino’da 3 boyutlu muhteşem bir resim yaptı!

Ardino (Eğridere) Vasil Levski Lisesi’nin antresine yapılan 3 boyutlu resim başta öğrenciler olmak üzere okulda görevli öğretmen ve okula öğrencilerini getiren öğrenci velilerinin büyük beğenisini topladı.

Ardino’daki en büyük okulda yapılan resmin açılışı 16 Mart 2017 Perşembe günü Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat ve lise müdür yardımcıları Fidanka Kisyova ve Jivko Kocamanov tarafından açılış töreniyle gerçekleştirildi. Törende ayrıca Ardino Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram, Kırklareli Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde Başuzman Varol Şen, resmi yapan Türkiye’nin Kırklareli şehrinden Eylem Çalışkan ve menajeri Fedai Kavrık da hazır bulundular.

Vasil Levski Lisesi Müdürü Anika Petrova, görevlerinden dolayı açılışta hazır bulunamadı. Açılışta konuşan Resmi Murat, “Çocukları tebessüm ettirecek eşsiz, benzersiz bir 3 boyutlu resim. Bu projenin gerçekleşmesine verdiği destek için Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na teşekkür ederim. Bunlar iki kardeş belediye arasındaki dostluğun ve işbirliğin meyveleridir. Gelecekte bu tür daha birçok girişimde bulunmamızı umuyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Resmi Murat, Belediye yönetiminin kültür ve sanat alanında düzenlenen etkinlikleri daima desteklediğinin altını çizerek genç ressama okullarına böyle güzel bir eser kazandırdığı için teşekkür etti. Vasil Levski Lisesi yönetimi resmi yapan Türkiyeli genç ve yetenekli ressama ve Belediye Başkanı Resmi Murat’ın şahsında Belediye yönetimine teşekkürlerini sundu. Resmi, lisede okuyan tüm öğrencilere bir hediye olarak kabul ettiklerini belirten müdür yardımcıları, “Okul binasında bu tür başka projelerin de hayata geçirebileceği dile getirerek; boş alanlar bulunuyor, bu çalışmalara devam edebiliriz çünkü sonuç son derece etkilidir.

Ressam hanıma çok teşekkür ediyoruz” dediler. Çalışkan da yaptığı açıklamada: “Gündüz okulda dersler olduğu için genellikle gece olmak üzere 8 gün çalıştım. Resmin ölçüleri 4 / 4 metredir. 3D efektlerin hissedilmesi için tam olarak nereden resim çekilmesi gerektiği yeri X ile işaretledim. Ardino’da unutulmaz günler geçirdim. Buranın insanları çok sıcakkanlı ve misafirperver insanlar. Ayrıca doğayla iç içe bir yer. Burada resim yapmaktan oldukça mutlu oldum. Bu güzellikleri yaşamama vesile olan ve her türlü olanakları bize sağlayan Kırklareli Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Siyam Kesimoğlu başta olmak üzere yine burada resim yapılma aşamasında her türlü olanakları bize sağlayan Ardino Belediye Başkanı Sn. Resmi Murat’ a, Kırklareli Belediyesi Halkla İlişkiler Baş Uzmanı Sn. Varol Şen’e, Ardino Halkla ilişkiler uzmanı Güner Şhükrü’ ye ve menajerim Fedai Kavrık’ a teşekkürlerimi iletiyorum.

Ayrıca ilgilerinden dolayı Vasil Levski okul yönetimine, öğrencilere, Ardino Halkına ve bu çalışmamı geniş kitlelere ulaştıran değerli basın mensubu arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. ” dedi. Ressam, ikinci 3 boyutlu resmini kasabanın merkez parkına yapmak üzere Mayıs ayında tekrar Ardino’ya gideceğini söyledi.

Kaynak : Murat Ürtekin