info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlıyı Kimler Zehirliyor

Muratlı`da gece kimyevi dolu dere kokuları artık Muratlı halkını bıktırdı.

İNSANLAR İSYAN EDİYOR.

Muratlı'nın Göçmen Konutları mevkiinde,Devlet Hastanesi ve Anadolu lisesi gibi iki önemli kamu kurumu yanında bulunan derede akan zehir,insanları çileden çıkarıyor.Yetkililerin duyarsız kaldığı bu durum,gün geçtikçe Muratlı'da kanser oranlarının artmasına neden oluyor.

BU ZEHİR ÇORLU'DAN MI ÇERKEZKÖY'DEN Mİ GELİYOR?

Zehir akan derenin istikameti göze alındığında,bu zehirli atıkların ÇORLU'DAN DERİ İMALATHANELERİNDEN GELDİĞİ İDDİA EDİLİRKEN, BAZILARI DA ÇERKEZKÖY'DEN GELİP ÇORLU VE MURATLI'YI ZEHİRLEDİĞİ İDDİASINDALAR.

Bir diğer durum da, Muratlı OSB Müdürlüğü, Reka-Orkide fabrikası arkasından akan derenin temiz olduğunu iddia ederken, bu derenin devamı olan yerde, İnanlı mevkii, Aksa Tarım işletmesine akan suyun zehir dolu olması kafaları karıştırmaktadır. Bu durum, Muratlı OSB'nin sadece adeta kurumuş bir dereyi mi temiz tutmaya çalışıyor sorusunu gündeme getiriyor.

Şu sorular cevap bekliyor;

1-Aşağısevindikli - Yukarısevindikli - Ballıhoca istikametinden gelen zehirli su, Vakıfların orada bulunan boya fabrikalarından geliyor. NEDEN BU FABRİKALARA YAPTIRIM VEYA KAPATMA UYGULANMIYOR?

GÖZ GÖRE GÖRE, BU FABRİKALARIN MURATLI'YI ZEHİRLEMESİNE NEDEN MÜSAADE EDİLİYOR? Vakıflar mevkiinde ERGENE OSB arıtma merkezi varken,dereye akan bu zehirlerin hesabı neden sorulmuyor?

2-ÇORLU'DAN geldiği bilindiği halde, Sağlık Mahallesinden başlayıp, Muratlı'ya AKAN ZEHİRİN SORUMLULARI NEDEN CEZALANDIRILMIYOR?

Çorlu Sağlık mahallesinde OSB arıtması varken,deredeki zehirin hesabı neden sorulmuyor?

MURATLI BAŞKA İLÇELERİN ATIKLARIYLA ZEHİRLENMEK ZORUNDA MI?

YETKİLİLER NEREDE ?

MİLLETVEKİLLERİ NEREDE ?

İĞNEADAYA,KAZ DAĞLARINA DOĞAYI KORUMAK İÇİN GİDEN AMA KENDİ ŞEHRİNİN ZEHİRLENMESİNE SESİ ÇIKMAYAN TEKİRDAĞLILAR NEREDE?

Kaynak : Murat Ürtekin