info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mustafa Yel Bu İşe Ne Diyecek

Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ile Ak Parti Tekirdağ milletvekili Mustafa Yel’in basın yoluyla göndermeleri bitmiyor.

Son olarak bir yerel gazetede çıkan haber neticesinde bir açıklama yapan Kadir Albayrak’a Mustafa Yel’in cevap verip vermeyeceği merakla bekleniyor

MİLLETVEKİLİ MUSTAFA YEL’İN İTHAMLARINA CEVABIMIZDIR

Tekirdağ Şafak Gazetesi’nin 16 Kasım 2017 tarih ve 7074. sayısında yer alan “Mustafa Yel Yerel Gündemi Sarstı / Belediye Oy Vermeyenlere Hizmet Vermiyor” başlıklı haberle ilgili basın açıklamamızdır. Haber içeriğinden anlaşıldığı üzere AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Malkara ilçesi Mestanlar Mahallemizde Kurumumuz ve sosyal demokrat belediyeler aleyhinde açıklamalarda bulunmuştur. Kurumumuz aleyhinde yapılan haksız ithamlar karşısında, tarafımızca basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu gazete haberinde, Sayın Milletvekili Yel’in “CHP’li belediyeler Tekirdağ genelinde kendilerine oy vermeyen yerlere hizmet getirmiyorlar. Ancak hiç üzülmeyin. Artık İl Özel İdaresi yerine YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) var. Siyasi nedenlerle hizmet alamayan mahallelerimize hizmet götürüyoruz.

Aslında hizmet, “Büyükşehir Belediyesi” ile “TESKİ’nin görevi. Böyle olunca bizler de bu çalışmaları başlattık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bir buçuk katrilyon lira bütçesi bulunuyor. Şimdi buradan sesleniyorum. Ey Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sizlere bu parayı verdiysek halka hizmet için veriliyor. Mestanlılar Mahallesinin yollarını niçin yapmıyorsunuz?” şeklinde sözlerine yer verilmiştir. Söz konusu iddialar gerçekdışıdır ve Kurumumuz aleyhinde siyasi algı oluşturmaya yönelik beyanlardan ibarettir. Ne yazık ki seçimle hedefledikleri yerlere gelemeyenler, böyle siyasi polemiklerle gündem yaratmaya çalışmaktadırlar.

Seçimlerde sandıktan çıkan sonuca saygı duyulması gerektiğini söyleyenlerin, seçilemedikleri zaman, seçmenlerin iradesine saygı göstermediklerini göstermiştir. Ne yazık ki işlerine nasıl geliyorsa öyle hareket ediyorlar. Milletvekili Yel’in “CHP’li belediyeler Tekirdağ genelinde kendilerine oy vermeyen yerlere hizmet getirmiyorlar,” sözleriyle ilgili olarak şunu söylemek isteriz: “Hizmetin siyaseti olmaz” Göreve geldiğimiz günden itibaren 11 ilçemiz ve 355 mahallemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız aynı kalitede hizmet alabilsin diye altyapıdan üstyapıya, yeşil alanlardan ulaşıma, kırsal kalkınmadan eğitime kadar çok geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz.

Nerede, hangi kesimden olursa olsun, hiç kimse arasında ayrım yapmadan hizmet veriyoruz. Görevde olduğumuz süre boyunca insanların siyasi görüşlerine göre ayrım yapmayı aklımızdan bile geçirmedik. “Dervişin fikri neyse, zikri de odur” diye güzel bir atasözümüz var. Herhalde Milletvekili Yel, insanlara siyasi görüşlerine göre muamele yapıyor olacak ki, bize böyle bir suçlama yöneltiyor! İnsanları ayrıştıran ve ötekileştiren bu tür söylemleri tasvip etmiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ’nin kırsal mahallelerimize hizmet götürmediği yönündeki iddia da gerçek dışıdır. Üç buçuk yılda 185 km sıcak asfalt, 75 kilometre beton yol, 610 kilometre sathi kaplama yol yaptık.

TESKİ bugüne kadar 780 km içme suyu, 920 km kanalizasyon ve 100 km yağmur suyu olmak üzere toplamda 1800 km altyapı imalatı gerçekleştirdi. Hayata geçirdiğimiz altyapı ve üstyapı projeleri ile Tekirdağ ilinin 355 mahallesine hizmet götürdük. Kırsal mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz hizmetler sadece bayındırlık faaliyetleriyle sınırlı değil. 30 büyükşehir arasında kırsal kalkınmaya en büyük desteği veren Büyükşehir Belediyesiyiz. Tarımsal verimlilik ve üretimin arttırılmasına yönelik yatırımlar yaparken, büyükbaş – küçükbaş hayvancılık ve arıcılık alanlarında yetiştiricilerimizi destekliyoruz.

Malkara, Şarköy ve Saray ilçelerimizde tarihsel mirasa ve doğal zenginliklere sahip mahallerimizi kırsal turizme kazandırdık. Uzun yıllardır desteksiz bırakılmış çiftçi ve yetiştiricilerimize biz sahip çıkıyoruz. Milletvekili Yel, gerçekleştirdiğimiz tüm bu hizmetleri bildiği halde görmezden gelmekte ve 2019 yılında yapılacak seçime yönelik siyasi hesaplarla Kurumumuzu kötülemektedir. Buna karşın her zaman sağduyu ile hareket eden halkımız gerçekleri görmektedir. Her fırsatta Kurumumuz, ilçe belediyelerimiz ve sosyal demokrat belediyeler aleyhinde açıklamalarda bulunan Milletvekili Yel, şunu bilmelidir ki; bizde metal yorgunluğu yoktur ve hiçbir zaman olamaz.

Tekirdağ Sevdalısı Kadir Albayrak’ı, İstanbul’un Kadir Abisi ile karıştırmasın. Tekirdağ’ın Kadir Abisi 11 ilçede 355 mahallede vatandaşlarla buluşur, onların en iyi gününde de en kötü günlerinde de yanında olur, herkesin işini çözer, hizmet yolunda gecesini gündüzüne katar, yılın 365 günü çalışır ama asla yorulmaz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri arttıkça Sayın Milletvekili Yel paniklemektedir. Kendi siyasi başarısızlığını örtbas etmek için 7/24 hizmet aşkıyla çalışan Başkan Albayrak ve 11 ilçe belediye başkanının başarılarını gölgelemeye çalışmaktadır.

Sayın Yel hiç merak etmesin Tekirdağ halkı belediye seçiminde 12’de 12, milletvekili seçiminde 7’de 7 yapacak ve kendisini siyaset alanında emekliye sevk edecektir. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki, siyasi hesaplarla Kurumumuz aleyhinde olumsuz bir algı oluşturmaya çalışanlar en güzel cevabı sandıkta alacaklardır. “Söylenen kötü söz sahibine aittir” diyerek, boş laf üretmeye değil, en büyük destekçimiz olan halkımızdan aldığımız güçle, güzel Tekirdağ’ımızı daha yaşanılabilir marka bir kent haline getirmeye ve devrim niteliğinde projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Çünkü halkımız her şeyin en iyisine layıktır.

2019 yılı Mart ayında Tekirdağ’da yaşanan değişimi çok daha iyi göreceğiz. Her zaman söylediğim gibi Büyükşehir belediyemizin 2. ve 3. dönemlerinde Tekirdağ, Türkiye’nin parlayan yıldızı haline gelecektir. Kadir ALBAYRAK Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Kaynak : Murat Ürtekin